Copos, prima reactie dupa scandalul de plagiat: Ce decizie a luat

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 10:11 5808 citiri
Foto: DigiSport

George Copos a reactionat pentru prima data dupa ce un istoric l-a acuzat ca i-a plagiat o lucrare intr-un dintre cartile pe care le-a scris in inchisoare.

Fostul patron al Rapidului a dezvaluit ca a comandat un raport referitor la posibilul plagiat unei firme de specialitate.

Mai mult, acesta a amenintat cu posibile chemari in instanta pe numele celor care l-au acuzat de plagiat.

"Am toata consideratia pentru munca lui (a istoricului Catalin Parfene - n.red.), dar trebuie sa spun ca o carte nu poate fi plagiata. Cand stai intre patru pereti, este extrem de important sa muncesti in aceste conditii. Cand voi avea raportul de plagiat, voi lua masurile in consecinta, pentru ca prea multi acoperiti si-au varsat veninul asupra mea. Haideti sa vedem care e raportul de plagiat. Daca raportul e sub 3 - 4%, inseamna ca voi m-ati calomniat", a declarat Copos, conform B1 TV.

Dezvaluiri incendiare in scandalul plagiatului lui Copos

Fostul sef din Giulesti s-a prezentat vineri la Tribunalul Bucuresti, acolo unde se judeca un nou termen din dosarul "Loteria II".

Copos este acuzat in acest dosar penal de spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata si folosirea de informatii private si ar putea ajunge din nou in inchisoare daca va fi condamnat.

George Copos a fost eliberat conditionat in aceasta saptamana, dupa ce a executat un an si o luna de inchisoare dintr-o condamnare de patru ani de detentie.

Copos ar putea avea probleme mari: Comisia de Etica va cerceta posibilul plagiat

El a scris cinci carti in spatele gratiilor, iar una dintre acestea - "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova, in secolele XIV-XVI" - este suspectata de plagiat.

Pedeapsa lui Copos a fost redusa cu 30 de zile pentru cartea despre care se banuieste ca ar fi plagiata.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News