Copos ia o decizie importanta inaintea sentintei din Dosarul Transferurilor

Duminica, 19 Mai 2013, ora 18:13
2905 citiri
Copos ia o decizie importanta inaintea sentintei din Dosarul Transferurilor

George Copos a anuntat, cu o zi inaintea pronuntarii sentintei din Dosarul Transferurilor, ca va ceda gratuit actiunile clubului Rapid.

Fanii rapidisti i-au cerut sa plece, iar George Copos se conformeaza. Desi Gruia Stoica s-a aratat dispus sa preia clubul, Copos a anuntat, pe blogul personal, ca il va ceda gratuit suporterilor.

In cadrul mesajului, Copos face un bilant al activitatii la Rapid, sustine ca lasa o echipa cu un lot evaluat la 11,8 milioane de euro si promite ca va ramane rapidist pe viata.

Iata mesajul integral publicat de Copos:

Am luat decizia de a RENUNTA LA TOATE PARTICIPATIILE MELE IN SC FC RAPID SA. Drept urmare anunt public ca CESIONEZ GRATUIT toate cele 5.500.000 actiuni catre RAPIDISTI, inclusiv investitiile facute in Baza Pro Rapid, marcile inregistrate, brandurile, siglele, palmaresul, culorile detinute de Rapid etc. Ii invit asadar sa pe suporteri isi desemneze structura care sa preia de la noi participatiile in Rapid - fie ea Liga Suporterilor, fie o alta structura.

Situatia actuala a clubului poate fi gasita si studiata in Planul de reorganizare publicat in Buletinul Procedurilor de Insolventa nr. 4416/12.03.2013 unde se poate gasi tot ceea ce este relevant fata de starea Clubului, prezentat transparent si corect.

La aceasta ora valoarea comerciala a lotului de jucatori a Rapidului este de 11,8 milioane Euro, conform ultimei evaluari facute de site-ul de specialitate "Transfermarkt.ro".

Conducerea actuala a Clubului asteapta sa fie contactata pentru a perfecta cu maxima urgenta formalitatile de cesionare a actiunilor.

Consider ca fac un gest de loialitate fata de RAPIDISTI, dandu-le ocazia de a fi, in sfarsit, in postura de a aplica ceea ce mi-au cerut mie ani de-a randul.

Am luat aceasta decizie dupa ce, timp de 20 de ani, am fost alaturi de Rapid. In 1993 drumurile mele s-au incrucisat cu cele ale acestei echipe, care traversa una din multele sale perioade grele. Se antrena pe baza sportiva "Pasteur", in noroi pana in glezne, apoi se spala la o cismea.

Am creat conditii corecte de pregatire. Baza sportiva "Pro Rapid" este si astazi una de nivel international: terenuri, gazon, sala de forta, conditii de recuperare, hotel, restaurant, birouri, tot ce trebuie. Chiar mai mult. Am investit si intr-un stadion care nu era al nostru. Am refacut gazonul, iar impreuna cu Ministerul Transporturilor am inchis "Potcoava" si am realizat instalatia de nocturna.

Toate acestea au condus la rezultatele cunoscute: doua titluri de campioni, 4 Cupe ale Romaniei, 4 Supercupe, participari multiple in Cupele europene - culminand cu editia 2005 - 2006 in care Rapid a ajuns pana in sferturile de finala ale Cupei UEFA.

La un moment dat au aparut complicatii pe care am incercat sa le rezolv. Am cautat si am gasit aliati - alungati cu pietre in final de Suporteri.

In ultimele luni am facut eforturi mari de a scoate Clubul din marile sale dificultati financiare. Am fost obligat de lege sa recurg la procedura de insolventa. Am renuntat, eu si societatile ANA, la circa 23,5 milioane de euro, sume avansate sub forma de imprumuturi Rapidului si care ar fi trebuit sa ne fie restituite.

RAPID a fost si va fi DOAR al SUPORTERILOR DIN GIULESTI. Lor li se cuvine atat Clubul, cu toate bunele si relele lui, cat si sarcina de a-l conduce de aici inainte, conform conceptiei si strategiei lor.

Voi fi mereu - de acum incolo doar cu sufletul - alaturi de Rapid.

19 mai 2013

Gheorghe Copos

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#George Copos Rapid, #patron nou rapid , #Rapid