Copos ar putea avea probleme mari: Comisia de Etica va cerceta posibilul plagiat

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 07:322806 citiri
Copos ar putea avea probleme mari: Comisia de Etica va cerceta posibilul plagiat
Foto: Prosport

George Copos ar putea avea probleme mari din cauza unei carti pe care a scris-o in timpul petrecut in inchisoare.

Fostul patron al Rapidului este acuzat de plagiat de catre un istoric, care sustine ca omul de afaceri a tratat acelasi subiect din teza lui de master si ca si-a insusit multe idei din lucrarea sa.

Scandalul a luat amploare in ultimele zile, iar Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a preluat cazul si va verifica lucrarea lui Copos.

"Am discutat cu colegii care fac parte din Comisia de Etica a Universitatii si saptamana viitoare vor cere oficial un exemplar din cartea care face obiectul acestei dispute publice si urmeaza sa ne pronuntam asupra acestei situatii dupa ce vom fi facut aceasta cercetare atent. In speta trebuie vazut ce se va intampla cu profesorul Brezeanu care intelegem, dar deocamdata nu avem toate dovezile, ca a coordonat teza de master dupa care se face afirmatia si acuzatia ca s-ar fi facut acest plagiat", a declarat rectorul Universitatii Bucuresti, Mircea Dumitru, pentru TVR.

George Copos a fost eliberat conditionat in aceasta saptamana, dupa ce a executat un an si o luna de inchisoare dintr-o condamnare de patru ani de detentie.

El a scris cinci carti in spatele gratiilor, iar una dintre acestea - "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova, in secolele XIV-XVI" - este suspectata de plagiat.

Dezvaluiri incendiare in scandalul plagiatului lui Copos

Pedeapsa lui Copos a fost redusa cu 30 de zile pentru cartea despre care se banuieste ca ar fi plagiata.

Plagiatul este infractiune si, conform noului Cod Penal, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Copos ar putea avea probleme mari: Comisia de Etica va cerceta