Copos ameninta cu tribunalul in scandalul de plagiat: O tampenie!

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 10:31 4060 citiri
Foto: Hepta.ro

George Copos, fostul patron al Rapidului, reactioneaza extrem de dur in scandalul de plagiat care il vizeaza.

Omul de afaceri sustine ca va ajunge in instanta pentru a demonstra ca nu a plagiat.

"E o tampenie! O sa ma duc in instanta de judecata, iar instanta va decide consecintele. Punct!", a spus Copos pentru Ring.

Acesta a continuat explicand de ce nu poate fi vorba de plagiat in cazul uneia dintre cartile pe care le-a scris in inchisoare.

"O parte din autori au fost folositi in bibliografie, pentru ca numai aceia au scris despre aliantele matrimoniale. Deci, practic, am studiat o parte a aceleiasi bibliografii. Comisia o sa faca o analiza ca sa vada care sunt autorii luati in considerare la bibliografie. In orice caz, o lucrare care nu a fost publicata niciodata nu poate fi plagiata. Deci nu exista asa ceva, o sa se vada in instanta", a adaugat fostul patron al Rapidului.

Copos, acuzat de plagiat in inchisoare: Verdictul Universitatii din Bucuresti

George Copos a fost eliberat conditionat din inchisoare, acolo unde a ajuns dupa condamnarile primite in dosarele Transferurilor si Loteria 1 si pentru ca publicat mai multe lucrari stiintifice in perioada petrecuta in spatele gratiilor.

Una dintre acestea, "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV si XVI" este suspecta de plagiat.

Istoricul Catalin Parfene a sesizat autoritatile competente sustinand ca lucrarea lui Copos este similara cu lucrarea sa de disertatie, care se numeste "Domnii Tarilor Romane si Sud-estul Europei. Aspecte ale politicii lor matrimoniale (secolele XIV-XVI) ".

In plus, cele doua lucrari au avut acelasi profesor coordonator, pe Stelian Brezeanu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii