CFR Cluj, ridicata in slavi de Copos

Joi, 27 Mai 2010, ora 17:36
1242 citiri
CFR Cluj, ridicata in slavi de Copos

Finantatorul Rapidului, George Copos, are numai cuvinte de lauda la adresa gruparii CFR Cluj.

"Draga Arpi, Stimate domnule Muresan,

Pana ieri noapte ar fi putut exista voci care sa spuna ca CFR Cluj este o echipa harnica, disciplinata si nascuta intr-o zodie norocoasa, dar atat. Dupa cele intamplate in finala Cupei Romaniei nu mai poate exista decat o singura opinie: CFR Cluj a iesit de pe teren pentru a intra, pe usa din fata, larg deschisa, direct in istoria sportului autohton. Este unic pe la noi ca o echipa, pornita acum cativa ani de la baza sistemului competitional, sa ajunga sa castige, in doar trei ani, 6 trofee, cele mai importante din fotbalul national: Campionatul - de 2 ori, Cupa - de trei ori, Supercupa - o data.

Fara a mai pune la socoteala ca CFR a realizat Eventul Campionat - Cupa de 2 ori in trei ani, si ca este prima echipa din provincie care a reusit sa castige de trei ori consecutiv Cupa Romaniei. Cele de mai sus ma fac ca, plin de respect fata de echipa de fotbalisti, de tehnicieni si de conducatori ai CFR - ului, sa va adresez, tuturor, felicitari sincere din partea unei competitoare loiale care se cheama Rapid si care recunoaste valoarea adversarului. Onoare celor mai buni ! E un moment potrivit pentru ca Rapid sa ureze CFR-ului sa aiba un traseu cat mai lung si cat mai spectaculos in Cupa Campionilor.

Apreciez si va felicit totodata pentru sportivitatea de care echipa voastra da dovada, de fiecare data. Am avut ieri prilejul de a intelege comportamentul jucatorilor vostri: exercitiul fair play-ului vine de la Conducere. V-am vazut pe amandoi, dupa meci, felicitandu-i pe cei de la Vaslui, pe care i-ati invins, dar pe care ii respectati. Sunteti un exemplu de urmat.

Privind echipa voastra prin prisma unuia implicat direct in fenomenul "fotbal" am avut ocazia sa ma conving, daca mai era cazul, de avantajele globalizarii: echipa voastra este, de fapt, o multinationala, si stie sa profite de acest lucru. De fapt, asa e si Inter, si Bayern, si Barca, si Real, si alte echipe mari. Sunteti un exemplu de urmat si sub acest aspect.

Vreau sa stiti ca felicitarile pe care vi le transmit cu acest prilej, pe cat de sincere pe atat de prietenesti, vin de la un om care, prin jocul sortii, a parasit Ardealul, cu multi ani in urma, pentru a se stabili la Bucuresti. Am asistat, timp de multi ani, la o suprematie zdrobitoare a echipelor din Capitala. Iata ca, prin voi, aceasta suprematie s-a intrerupt. In ultimii ani "Provincia" este cea care face legea in fotbalul romanesc.

Am lasat pentru final un lucru la care tin foarte mult si care ne apropie mult unii de altii. Atat CFR-ul, astazi pe un val foarte mare, cat si Rapidul, fac parte din aceiasi familie, aceea a Ceferistilor. Sunt doua echipe cu traditii feroviare, cu istorie, filozofie si principii asemanatoare: corectitudine, munca, seriozitate, respect. E cert ca astazi CFR-ul e in mare forma. La fel era si Rapidul care castiga, in cativa ani: Campionatul, in 1999 si 2003; Cupa, in 1998, 2002, 2006 si 2007; Supercupa, in 1999, 2002, 2003 si 2007. Cu mandrie socotesc ca, daca adunam performantele comune ale CEFERISTILOR, ele nu sunt mai prejos de cele ale Militarilor ori Politistilor.

In final, inca o data, BRAVO VOUA ! Anul acesta a fost anul vostru. Bucurati-va si pregatiti-va pentru Champions League.

Pazea insa. Pentru anul viitor Rapidul incinge motoarele!", a scris Copos pe blogul sau personal.

CFR Cluj a reusit anul acesta eventul, cucerind si titlul si Cupa Romaniei.

I.G.

Un fost jucător de la CFR Cluj, favorit pentru postul de antrenor principal la Bayern München
Un fost jucător de la CFR Cluj, favorit pentru postul de antrenor principal la Bayern München
Antrenorul italian al echipei Brighton, Roberto De Zerbi, fost jucător la CFR Cluj, se află în fruntea listei de tehnicieni care ar putea să-i succeadă lui Thomas Tuchel în această vară,...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#george copos, #CFR Cluj , #stiri George Copos