Cartea lui Copos, de negasit: Suspiciuni de plagiat

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 11:19
3553 citiri
Cartea lui Copos, de negasit: Suspiciuni de plagiat
Foto: Romania Libera

Una dintre cartile scrise de George Copos in inchisoare nu poate fi gasita la editura la care a fost publicata si are o tema trasa la indigo dupa o lucrare de masterat realizata in urma cu 10 ani.

La iesirea din inchisoare, fostul patron al Rapidului s-a laudat ca cele cinci carti pe care le-a scris in puscarie trateaza teme care aduc lucruri noi in domeniile respective, fiind apreciate de specialisti.

Una dintre aceste lucrari, "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI", nu poate fi insa gasita la editura care a publicat-o, tirajul fiind epuizat chiar de catre autor.

"Cartea a fost editata de noi, dar a fost comanda ferma, tot tirajul a fost ridicat, nu ni s-a lasat nici un exemplar", a spus un reprezentant al Editurii Niculescu pentru Gazeta Sporturilor.

Intrebat cine a cumparat cartile, acesta a raspuns: "Cel care a scos cartea, nu stiu autorul".

Cartea lui Copos are o tema foarte asemanatoare cu cea a unei lucrari de master a istoricului Catalin Parfene.

Acesta a scris pe un site de socializare ca el si Copos au avut acelasi indrumator si se intreaba de ce lucrarea fostului sef din Giulesti nu poate fi gasita pentru o comparatie cu a lui.

Copos a iesit ravasit din inchisoare - Iata ce a declarat

"Dragi tovarasi, va supun atentiei un posibil si cat se poate de plauzibil plagiat. Astfel, una dintre lucrarile stiintifice pentru care a fost eliberat Copos George este urmatoarea si - atentie! - este de negasit la editura sau la Biblioteca Nationala: COPOS, GHEORGHE. Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI / Gheorghe Copos ; pref.: prof. univ. dr. Stelian Brezeanu. - Bucuresti: Editura NICULESCU, 2014 Bibliogr. ISBN 978-973-748-874-9 / 94 (498) "13/15" / CIP 2014-16844.

Iar teza mea de master de la Facultatea de Istorie din 2005 se intituleaza "Politica matrimoniala a domnilor din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI", cu indrumator - acelasi Stelian Brezeanu... Sunt mai mult decat interesat de cartea lui Copos (repet, de negasit!) pentru a vedea cum autorul completeaza, modifica, revolutioneaza aceasta nisa de cercetare de care m-am ocupat", a scris istoricul pe Facebook.

George Copos, eliberat conditionat

George Copos a iesit din inchisoare marti, dupa un an si o luna de detentie.

Fostul patron al Rapidului avea de executat o condamnare de patru ani de inchisoare.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Copos carte plagiat, #Copos carte inchisoare, #Copos eliberat conditionat , #inchisoare
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Cartea lui Copos, de negasit: Suspiciuni de plagiat "