George HW Bush va fi inmormantat in Texas, alaturi de sotia sa. Trump a declarat doliu national pe 5 decembrie

Duminica, 02 Decembrie 2018, ora 11:04
4776 citiri
George HW Bush va fi inmormantat in Texas, alaturi de sotia sa. Trump a declarat doliu national pe 5 decembrie
Foto: Facebook/ George H.W. Bush Presidential Library Foundation

Casa Alba a anuntat ca presedintele SUA, Donald Trump, a decretat zi de doliu national, miercuri 5 decembrie, si ca acesta va asista la funeraliile lui George HW Bush, cel de-al 41-lea presedinte al Statelor Unite, care a decedat vineri, la 94 de ani. George HW Bush va fi inmormantat in Texas, alaturi de sotia sa, Barbara, si fiica lor, Robin, care a murit de leucemie cand avea 4 ani.

Oficialitatile americane au publicat sambata seara programul funeraliilor lui George HW Bush (94 de ani), care a decedat vineri la locuinta lui din Texas.

Este vorba de o ceremonie de sosire care implica atat Camera Reprezentantilor, cat si Senatul si care va avea loc luni, la Capitoliu. Trupul lui Bush va sta in sala rotunda pana miercuri dimineata, iar publicul isi poate lua ramas bun de la cel de-al 41-lea presedinte al SUA, potrivit CNN.

Familia si prietenii se vor aduna miercuri la Catedrala Nationala din Washington DC, pentru un serviciu memorial.

Trump va participa la funeralii

Casa Alba a anuntat ca Donald Trump a decretat o zi de doliu national miercuri, 5 decembrie, si ca va asista la funeralii. In ciuda relatiilor tensionate de ani buni dintre familiile Bush si Trump, presedintele american l-a laudat pe Bush senior pentru faptul ca a fost un veteran al celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

De asemenea, Casa Alba a emis o proclamatie prezidentiala prin care a ordonat ca steagul american sa fie coborat in berna la Casa Alba si la toate cladirile publice, posturile militare, ambasadele SUA, precum si consulatele din intreaga lume, timp de 30 de zile.

Slujba si in Houston

Sicriul lui HW Bush va fi depus apoi la biserica episcopala Sf. Martin din Houston. Un al doilea serviciu memorial pentru Bush se va desfasura joi la biserica episcopala din Sf. Martin.

Sicriul va fi apoi preluat de o procesiune catre Biblioteca Prezidentiala George HW Bush din Colegiul Station - Texas, unde va fi inmormantat. Urmeaza apoi doua ceremonii la Universitatea Texas A & M si la Biblioteca si Muzeul prezidential George Bush.

Atat sotia lui Bush, Barbara, fosta prima doamna care a murit in aprilie, si fiica lor Robin, care a murit de copil de leucemie, se odihnesc in cimitirul fundatiei.

In locul florilor, familia Bush a cerut sa se faca donatii la Scoala de guvernare si serviciu public George Bush de la Universitatea Texas A & M.

De asemenea, un site omagial pentru Bush a fost infiintat, aici fiind postate detaliile privind ceremoniile funerare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#George Bush inmmormantat, #Geigr ebUsh barbara bush, #george bush inmormantare, #funerali george bush , #stiri George Bush