Bush i-a pictat pe Putin si Merkel dupa Google Images?

Autor: Ana Ilie
Joi, 10 Aprilie 2014, ora 07:04
3015 citiri
Bush i-a pictat pe Putin si Merkel dupa Google Images?

Fostul presedinte american, George Bush, s-a folosit de unealta de cautare Google Images pentru a picta portretele liderilor lumii.

Cu toate ca practica picturii dupa o fotografie nu este ceva nou sau negativ, intrucat este utilizata pentru acuratete, spun criticii, Bush s-a folosit chiar de primele imagini iesite la cautare pe Gogle sau chiar de imaginile ce ilustreaza pagina de Wikipedia a subiectului, scrie The Guardian.

Criticii de arta au demonstrat ca cele 30 de portrete din expozitia recent deschisa de George Bush se bazeaza pe Google Images.

Criticul Greg Allen a facut aceasta descoperire, valabila pentru portretele unor lideri precum Vladimir Putin, Angela Merkel, Tony Blair si John Howard.

"Se pare ca Bush nu a profitat de enorma arhiva de fotografii facute de profesionistii care l-au urmarit pas cu pas timp de opt ani, aflata in uriasa sa biblioteca. In loc, pare ca a cautat pe Google liderii lumii cu care a avut relatii si a luat prima imagine prim-plan gasita", scrie Allen.

Criticii au primit cu raceala expozitia lui Bush, pe care au calificat-o drept "nesofisticata" si "trista". Noile dezvaluiri deschid insa perspectiva ca Bush pictorul sa fi trasat trasaturile liderilor cu ajutorul fotografiilor, pentru ca apoi sa-i mai ramana doar de umplut cu vopsea tablourile.

George W. Bush isi face debutul in arta cu un portret al lui Putin

Fostul lider de la Casa Alba expune 30 de portrete ale liderilor lumii la biblioteca sa prezidentiala din Dallas.

Intr-un interviu acordat fiicei sale, Jenna Bush Hager, pentru NBC, presedintele dezvaluia ca niciunul din liderii pe care i-a portertizat nu si-a vazut portretul.

"Sper sa le primeasca in spiritul in care au fost pictate. Acesta este spiritul prieteniei. Si, stii, ii admir ca lideri si am fost dispus sa incerc pentru a vedea ce cred oamenii despre felul in care ma raportez la ei", a spus Bush.

Jenna si-a intrebat si mama, Laura Bush, ce crede de hobby-ul lui Bush. "Este foarte disciplinat", a declarat Laura Bush, precizand totusi ca portretul ei "mai are nevoie de ceva munca".

Expozitia de arta a lui Bush s-a deschis la Dallas, la Libraria si Muzeul prezidential Bush.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Bush tablouri lideri Google, #Bush pictura portrete , #presedinte SUA