Bush ar putea lipsi de la Conventia republicana, din cauza uraganului Gustav

Duminica, 31 August 2008, ora 12:15879 citiri
Bush ar putea lipsi de la Conventia republicana, din cauza uraganului Gustav

Presedintele George W. Bush nu va mai merge probabil la Conventia republicana care incepe luni, iar John McCain si-ar putea sustine discursul de acceptare a investiturii prin videoconferinta, din cauza uraganului Gustav care ameninta orasul New Orleans.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe Dana Perino declara sambata ca administratia se pregateste pentru ceea ce ar putea fi una dintre cele mai devastatoare furtuni din istoria tarii, relateaza Politico.

McCain declarase sambata seara ca reuniunea ar putea amanata cu totul, din cauza lui Gustav, despre care specialistii afirma ca ar putea deveni de categoria 5 atunci cand va ajunge pe teritoriul american, luni dupa-amiaza.

Surse oficiale din cadrul Partidului Republican au insistat insa ca Gustav nu va duce la amanarea Conventiei, desi este posibil ca aceasta sa nu se mai desfasoare in forma programata.

Astfel, sambata se vorbea despre crearea unui grup de lucru din care sa faca parte lideri republicani din cele cinci state care se afla pe traseul furtunii. In functie de gravitatea distrugerilor, tonul festiv al discursurilor va fi moderat, decorul va fi mai sobru si, daca legea o va permite, se va organiza si o strangere de fonduri pentru Crucea Rosie.

Surse republicane citate de Politico si surse de la Casa Alba citate de presa americana spun ca Bush nu va fi in masura probabil sa ajunga la Conventie si isi va sustine discursul programat tot prin teleconferinta. La Conventie erau asteptati si vicepresedintele Dick Cheney si Prima Doamna Laura Bush.

Comentarii
G,W.B.
rank 1
Priviti Foto cu Bush