Votul in diaspora - Geoana: Ponta a decis deliberat sa nu faca mai multe sectii. Va raspunde legal

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 13:30
10048 citiri
Votul in diaspora - Geoana: Ponta a decis deliberat sa nu faca mai multe sectii. Va raspunde legal
Foto: Digi24

Senatorul Mircea Geoana, exclus joi din PSD, a iesit vineri la atac si i-a acuzat pe premierul Victor Ponta si fostul ministru de Externe Titus Corlatean ca au limitat intentionat exercitarea dreptului la vot pentru romanii din diaspora la alegerile prezidentiale.

"Votul antiPonta a fost generat de modul in care s-a organizat votul din diaspora. Asta a declansat emotia, revolta de pe retelele de socializare, in primul rand. Sunt absolut convins ca in organizarea votului in diaspora a existat un act deliberat de impiedicare a exercitarii dreptlui la vot al romanilor din strainatate. Dl. Ponta este principalul responsabil, iar Corlatean este complice", a spus Mircea Geoana.

Geoana, Vanghelie si Sova, exclusi din PSD, se cere si mazilirea lui Iliescu. Razboiul declaratiilor continua

Geoana a facut si un apel la MAE cerand sa faca publice solicitarile pe care ambasadele si consulatele Romaniei din Occident le-au adresat Bucurestiului pentru organizarea unor sectii de votare suplimentare.

"Cer MAE sa faca publice solicitarile facute de ambasade. Ponta a decis in mod deliberat sa nu fie facute sectii suplimentare, desi acest lucru era in atributia domniei sale. Politic, dar si legal, raspunderile vor fi stabilite clar. (...) Parchetul, DNA vor spune daca a fost o actiune deliberata in sensul penal", a mai spus fostul sef al PSD.

Ponta a dat raportul in Parlament: Despre votul in diaspora, viitorul Guvernului si concediu

Senatorul Mircea Geoana a fost exclus, joi, din PSD, de membrii Comitetului Executiv National al partidului. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul altor doi membri: Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, respectiv senatorul Dan Sova.

Victor Ponta a admis, joi seara, ca este responsabil de propunerea excluderii lui Mircea Geoana din partid, fara a indica insa si motivele. Vineri, el a adaugat ca a facut propunerea de excludere a celor trei pentru ca echipa pe care o conduce "nu are nicio sansa sa isi faca propria schimbare daca intotdeauna in interior ai niste oameni care sunt contra".

Ponta il avertizeaza pe Sebastian Ghita: Daca nu intelege, ne despartim

Premierul Victor Ponta a declarat marti, in plenul Camerei Deputatilor, ca nu trebuie cautati vinovati pentru modul in care s-a desfasurat votul in diaspora, la alegerile prezidentiale, argumentand ca trebuie modificata legislatia electorala.

In acest sens, el a propus introducerea votului electronic si trecerea responsabilitatii organizarii alegerilor in diaspora de la MAE la Autoritatea Electorala Permanenta.

Cu toate astea, inainte de al doilea tur al alegerilor, in prima dezbatere cu contracandidatul sau Klaus Iohannis, Ponta a spus ca el isi va asuma intreaga raspundere in cazul in care vor fi probleme la vot si la al doilea scrutin prezidential.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Geoana Ponta vot diaspora, #Geoana exclus Ponta PSD , #Victor Ponta