Udrea: Revocarea lui Geoana de la sefia Senatului este binevenita si justificata

Marti, 09 Martie 2010, ora 22:35
564 citiri

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea a declarat marti ca schimbarea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului este binevenita, dar si justificata atat timp cat orice persoana aleasa sau numita intr-o functie publica poate fi revocata, inclusiv seful statului.

Elena Udrea a spus, marti, ca schimbarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului este justificata atat din considerente de ordin pragmatic, cat si de ordin juridic.

Ministrul a invocat necesitatea ca majoritatea din Senat sa aiba posibilitatea de a avea un presedinte care sa sustina programul de guvernare, amintind si de incalcarile de Regulament de care s-ar face vinovat Geoana.

"Aceasta masura ar fi benefica pentru actuala majoritate. Atat timp cat exista majoritate care trebuie sa sustina un program de guvernare si avand in vedere comportamentul presedintelui Senatului de a incerca sa blocheze sistematic proiectele si initiativele majoritatii din aceasta Camera, este util sa existe si la nivelul conducerii Senatului sustinere pentru programul de guvernare", a declarat Elena Udrea, la finele unei intalniri cu senatorii democrat-liberali.

In ceea ce priveste argumentele de ordin juridic, Udrea a mentionat ca si in cazul sefului statului este prevazuta o procedura de revocare, astfel incat nu exista o justificare impotriva revocarii presedintelui Senatului.

"Nu am studiat Regulamentul Senatului chiar atat de bine incat sa stiu exact partea de cadru juridic, insa cred ca e un principiu corect ca acela care a fost numit sau ales sa poata fi si revocat. Pana la urma si presedintele Romaniei poate fi revocat din functie, de ce n-ar putea fi si presedintele Senatului care este ales in functie doar de catre senatori, nu prin vot popular? Cred ca, la nivelul principiului, este corect ca presedintele Senatului sa poata fi schimbat", a declarat Udrea.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#revocare Mircea Geoana senat, #Udrea revocare Geoana , #stiri Mircea Geoana