Romania sustine integrarea Georgiei in NATO si UE

Marti, 07 Iunie 2011, ora 00:22 1745 citiri
Foto: EVZ

Presedintele Senatului Mircea Geoana s-a intalnit luni cu presedintele Parlamentului georgian, David Bakradze, si i-a transmis ca Romania este un sustinator ferm al integrarii Georgiei in structurile europene si euroatlantice.

Mircea Geoana a mai precizat ca "vizita Presedintelui Parlamentului Georgiei la Bucuresti reprezinta o reconfirmare a relatiei privilegiate dintre doua tari cu o pozitie cheie pe cele doua maluri ale Marii Negre, doua tari esentiale pentru stabilitatea coridorului euro-asiatic", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Evolutiile ambitioase din Georgia arata ca aceasta tara are toate ingredientele pentru a deveni rapid membru al familiei democratiilor europene si euro-atlantice. Romania are interesul ca Georgia sa faca parte din structurile institutionale europene si euro-atlantice, pozitie confirmata cu ocazia Summit-ului de la Bucuresti din 2008 si sustinuta cu tarie in continuare", a declarat presedintele Senatului.

Presedintele Parlamentului Georgiei a tinut sa multumeasca Senatului Romaniei pentru adoptarea rezolutiei privind integritatea teritoriului Georgiei, urmare a vizitei Presedintelui Mihail Saakashvili la Bucuresti in 2010.

"Drumul spre integrare europeana nu va fi nici scurt, nici lipsit de conditii, dar ca atat Georgia, Republica Moldova, cat si celelalte tari din regiune au nevoie de perspective clare privind aderarea, au nevoie de asigurari ca eforturile lor de reforma si modernizare le vor ajuta sa-si atinga obiectivele", a declarat Bakradze.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News