Reactii pe scena politica, dupa numirea lui Geoana la NATO

Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 17:08 20374 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce Mircea Geoana a fost numit miercuri in functia de secretar general adjunct al NATO, au inceput sa apara reactiile pe scena politica.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a comentat ca numirea lui Geoana in aceasta pozitie este o reusita pentru tara noastra.

"Anuntul secretarului general al NATO cu privire la numirea lui Mircea Geoana reprezinta o reusita pentru Romania. Desemnarea unui roman in functia de secretar general adjunct al NATO demonstreaza rolul pe care tara noastra il are in configuratia aliantei, de aliat-cheie, mai ales in Europa.

Am incredere ca Mircea Geoana va contribui, din aceasta functie, la consolidarea rolului Romaniei in NATO. Dincolo de diferentele noastre de viziune asupra politicii pe care le-am avut de-a lungul timpului, ma bucur pentru Mircea Geoana si ii urez succes! L-am incurajat pe Mircea Geoana inca de acum cateva luni de cand mi-a spus despre proiectul lui si cred ca e omul potrivit la locul potrivit!", a notat liderul ALDE pe Facebook.

La randul sau, ministrul Afacerilor Europene, George Ciamba, a scris pe contul sau de Twitter ca il felicita pe Mircea Geoana pentru obtinerea postului si i-a urat mult succes.

Eugen Tomac, presedintele PMP, a reactionat si el la aceasta veste. El a punctat ca e buna numirea lui Geoana in aceasta pozitie-cheie, chiar daca "provine din PSD".

"Este o veste buna pentru Romania, domnul Geoana este un proamerican convins chiar daca provine din PSD. Pentru noi ca tara este un semnal bun si nu-mi ramane decat sa-i urez succes!", a declarat Eugen Tomac, pentru Mediafax.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a anuntat miercuri ca il numeste pe Mircea Geoana in functia de secretar general adjunct al Aliantei.

Este cea mai inalta pozitie ocupata de un roman intr-o organizatie internationala.

Geoana va prelua acest post incepand cu mijlocul lunii octombrie, potrivit anuntului oficial publicat miercuri pe site-ul NATO.

Iata detalii - Mircea Geoana va fi adjunctul sefului NATO, cea mai inalta pozitie ocupata de un roman intr-o organizatie internationala

Vezi si prima reactie a fostului ministru de Externe dupa ce a fost numit adjunctul sefului NATO

A.D.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News