Reactia lui Geoana dupa ce a fost numit adjunctul sefului NATO

Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 16:40 8099 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Mircea Geoana a reactionat rapid, miercuri, dupa ce a fost numit in functia de secretar general adjunct al NATO de Jens Stoltenberg.

El a scris pe contul sau de Facebook ca este mandru ca a fost desemnat in aceasta inalta functie.

"Sunt mandru sa fiu desemnat de catre secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, ca urmatorul secretar general adjunct. Este, deopotriva, o uriasa provocare si o oportunitate de a reprezenta interesele Aliantei noastre, care asigura securitatea a peste 1 miliard de cetateni.

De-a lungul carierei mele diplomatice si politice, am promovat legatura transatlantica si integrarea euro-atlantica a Romaniei. Sunt profund onorat sa fiu desemnat pentru aceasta pozitie cheie ce reprezinta, de asemenea, o recunoastere a importantei contributii a Romaniei in cadrul NATO.

Apreciez, in mod deosebit, sustinerea politica si institutionala trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea", a notat Geoana pe reteaua sociala.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a anuntat miercuri ca il numeste pe Mircea Geoana in functia de secretar general adjunct al Aliantei.

Este cea mai inalta pozitie ocupata de un roman intr-o organizatie internationala.

Geoana va prelua acest post incepand cu mijlocul lunii octombrie, potrivit anuntului oficial publicat miercuri pe site-ul NATO.

Iata detalii - Mircea Geoana va fi adjunctul sefului NATO, cea mai inalta pozitie ocupata de un roman intr-o organizatie internationala

A.D.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News