PSD face joi Comitet Executiv. Geoana: Ponta sa vina cu o noua lista de ministri (Video)

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 11:58
4912 citiri
PSD face joi Comitet Executiv. Geoana: Ponta sa vina cu o noua lista de ministri (Video)
Foto: Facebook/Mircea Geoana

Liderii PSD se reunesc joi intr-o sedinta a Comitetului Executiv.

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat marti, la Parlament, ca "o remaniere guvernamentala este indispensabila in acest moment", precum si cooptarea la Putere a partidului lui Calin Popescu-Tariceanu, argumentand ca UDMR a lasat de inteles ca va iesi de la guvernare.

"Este o necesitate sa ne pastram o majoritate in Parlament, mai ales ca UDMR a anuntat ca se va apropia de presedintele ales, Klaus Iohannis. UDMR nu surprinde pe nimeni. Asa a facut de fiecare data. Aceasta decizie a luat-o de fiecare data. O stabilizare a majoritatii este obligatorie, iar cooptarea PLR la guvernare este obligatorie, daca UDMR da semne de plecare. Trebuie sa pastram guvernarea", a spus Geoana.

El a adaugat ca in aceste conditii "decizia de a coopta parlamentarii PLR intr-o majoritate parlamentara este o necesitate".

PSD sa aiba drept de codecizie pentru lista de ministri

In opinia sa, premierul Victor Ponta ar trebui sa prezinte lista cu noile propuneri de ministri la sedinta de joi a Comitetului Executiv al PSD.

"Incepem Comitetul Executiv, cum e normal. Acea remaniere de guvern pe care o consider indispensabila trebuie sa faca loc celor mai competenti. Ar trebui sa terminam cu practica in care ne trezim in Guvern cu personaje care sunt nepregatite.

Numirile in Guvern se fac cu votul in Comitetul Executiv, nu cu informarea acestuia. (...) Joi trebuie sa vina cu lista de ministri, sa fie analizate propunerile, sa fie votate de conducerea partidului. Nu mai putem sa acceptam ca cineva sa propuna fara sa ne consulte", a explicat Geoana.

Geoana a insistat asupra faptului ca "partidul trebuie sa aiba drept de codecizie alaturi de premier", cu privire la persoanele care sunt in Cabinet.

Ponta, in fata Parlamentului: Despre votul in diaspora, remanierea Guvernului si concediul in Emirate

In ceea ce priveste conducerea PSD, el a spus ca "subiectul competitiei in partid nu este de interes".

"In acest moment nu am niciun plan refertor la pozitii de leadership in PSD, nu ma intereseaza nicio functie in mod explicit", a mai spus Geoana, raspunzand unei intrebari.

Despre vacanta lui Ponta in Dubai

Intrebat ce parere are despre faptul ca Victor Ponta a fost in vacanta in Dubai, imediat dupa alegerile prezidentiale, fostul presedinte PSD a raspuns ca "nu i-a facut bine".

"Orice am spune si oricum ne-am pozitiona fata de acest episod, nu i-a facut bine, dar este o chestiune pe care dansul trebuie sa si-o analizeze. Asa cum sunt convins ca isi face o analiza cu privire la propriii pasi si la modul in care isi vede viitorul politic imediat", a explicat Mircea Geoana.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Geoana guvern remaniere , #PSD