PD-L a renuntat la cererea de revocare a lui Mircea Geoana (Video)

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 11:23
4312 citiri
PD-L a renuntat la cererea de revocare a lui Mircea Geoana (Video)

PD-L a renuntat, pentru moment, la cererea de revocare a lui Mircea Geoana, pentru a lasa timp Curtii Constitutionale sa se pronunte asupra constitutionalitatii cererii lor.

Se pare ca Mircea Geoana urmeaza sa se adreseze Curtii Constitutionale, pe motiv ca parlamentarii pot face o singura cerere de revocare a sefului Senatului in fiecare sesiune parlamentara.

Seful grupului PD-L din Parlament, Traian Igas, a anuntat ca democrat-liberalii il vor lasa pe Geoana sa fie sef la Senat doar pana cand Curtea Constitutionala se va pronunta cu privire la cererea lor.

"Practic, toate demersurile facute de noi raman in continuare, doar ca va dam posibilitatea intr-un timp rezonabil sa va adresati Curtii Constitutionale", a spus Igas, potrivit NewsIn.

Mircea Geoana s-a adresat miercuri parlamentarilor, spunand ca isi doreste sa rezolve aceasta situatie, in conditiile in care exista legi care au termen de adoptare pe 23 martie.

"Rugamintea ar fi sa nu ne intoarcem la subiectul acesta delicat. (...) Va asigur pe toti, indiferent de grupuri, de dorinta mea de a gasi o solutie", a declarat Geoana.

Geoana ameninta PD-L cu Curtea Constitutionala

Mircea Geoana a declarat, marti, dupa ce Senatul a respins cea de-a doua ordine de zi pe care se afla revocarea sa, ca se va adresa Curtii Constitutionale.

"O cerere de revocare se face o data pe sesiune parlamentara. (...)Daca situatia continua, va trebui ca si Curtea eventual sa fie sesizata", a declarat Geoana.

Ordinea de zi pentru sedinta de plen de miercuri cuprindea si votul pentru revocarea lui Mircea Geoana din functie, dorinta exprimata inca de doua saptamani de membrii PD-L, care sustin ca Geoana a incalcat regulamentul Camerei.

Senatul e blocat de o saptamana, din cauza cererii de revocare a lui Geoana

Saptamana trecuta, in Senat, nu s-a putut discuta niciun proiect, din cauza ca nu se poate aproba ordinea de zi, pe care se afla si revocarea lui Geoana.

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#PDL renuntat revocare, #cerere revocare Geoana, #Geoana CCR revocare, #revocare Geoana senat , #stiri Mircea Geoana