Oltean: Avem majoritatea, il vom schimba pe Geoana la momentul potrivit

Vineri, 05 Martie 2010, ora 17:23
688 citiri
Oltean: Avem majoritatea, il vom schimba pe Geoana la momentul potrivit
foto: Arhiva

Vicepresedintele PD-L, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, ca nu s-a stabilit inca o data certa pentru schimbarea din functie a presedintelui Senatului, Mircea Geoana, insa acesta va fi inlocuit cu siguranta de un democrat-liberal, la momentul potrivit.

"Noi suntem la putere si suntem interesati ca la conducerea Senatului sa existe un om al puterii care sa sustina actul legislativ si nu sa il blocheze. Mircea Geoana, prin tot ceea ce face, blocheaza, obstructioneaza, orice initiativa a puterii, iar acest lucru nu mi se pare normal", a declarat Oltean, adaugand ca majoritatea care l-a instalat in functie pe Mircea Geoana nu mai exista in prezent.

Oltean a mai afirmat ca partidul sau, fiind la putere, este interesat sa aiba in fruntea Senatului un om care sa nu obstructioneze actul legislativ.

"La nivelul Parlamentului exista alta majoritate decat cea care exista cand domnul Geoana a fost ales presedintele Senatului. Mi se pare absolut normal ca noua majoritate sa isi impuna omul. Vom vedea procedural ce posibilitati sunt. Detinem, in acest moment, o majoritate necesara pentru schimbarea lui Mircea Geoana. Vom vedea care este momentul potrivit", a spus Oltean, adaugand ca nu a fost stabilita o data certa.

Intrebat daca PD-L isi va impune un om in fruntea Senatului, Oltean a raspuns: "Absolut!"

Mircea Geona, greu de schimbat

Oltean a mai precizat ca, intrucat Senatul nu a facut nimic in ultimii cinci ani pentru a inlocui unele prevederi neconstitutionale din regulamentul sau de functionare, exista o anumita "dificultate" pentru schimbarea din functie a presedintelui Senatului.

"Multe prevederi ale regulamentului Senatului au fost declarate neconstitutionale. De atunci si pana acum, timp de cinci ani, Senatul nu s-a aplecat sa inlocuiasca prevederile neconstitutionale cu altele. Din acest punct de vedere, exista o anumita dificultate in ce priveste demararea procedurilor pentru schimbarea din functie sau suspendarea domnului Mircea Geoana", a declarat Ioan Oltean.

Cererea de revocare a lui Mircea Geoana de la sefia Senatului a fost depusa joi la Biroul Permanent, fiind semnata de 57 de senatori, dintre care 48 ai PD-L, doi ai UDMR si sapte de la independenti, a anuntat senatorul PD-L Iulian Urban.

"Unii liberali vor alege grupul independentilor, dupa congresul PNL"

Ioan Oltean a mai declarat ca, asa cum stau lucrurile in PNL, dupa congresul partidului vor aparea nemultumiti care vor alege, cel mai probabil, sa adere la grupurile parlamentarilor independenti din Senat si Camera Deputatilor.

"Asa cum stau lucrurile in PNL, cum sunt sunt gruparile de interese in PNL, cu siguranta dupa congres vor exista persoane nemultumite de ce se va intampla acolo si probabil, nu e o certitudine, ca unii dintre ei vor alege calea grupului de parlamentari independenti din Senat sau din Camera Deputatilor, dar cati vor fi sau cum vor fi nu as putea sa ma pronunt", a spus Ioan Oltean, intr-o conferinta de presa la Bistrita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ioan Oltean schimbare Geoana, #revocare Geoana, #Mircea Geoana revocare , #stiri Mircea Geoana