NATO la Bucuresti: Geoana - despre militarii romani, mai prost platiti si echipati

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 11:10 1418 citiri
Foto: B1 Tv

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, le-a spus, luni, parlamentarilor din tarile NATO ca, desi militarii romani sunt mai slab platiti si mai prost echipati, isi fac datoria pe teatrele de operatiuni.

"As vrea sa aduc aici un tribut barbatilor si femeilor romani in uniforma, uneori mai slab platiti decat altii, alteori mai prost echipati, dar care in numele poporului nostru, in numele tarii, in numele aliantei (n.r NATO) isi fac datoria acolo unde sunt. Le aduc un tribut lor, familiilor lor si sper ca in viitor sa aiba conditii mai bune, echipament mai bun, conditii de instruire mai bune", le-a spus Mircea Geoana parlamentarilor din tarile NATO.

In acest sens, presedintele Senatului a subliniat ca "angajamentul Romaniei fata de alianta transatlantica este de nezdruncinat".

"Avem trupe trimise si in Afganistan, avem trupe practic peste tot, dar inca... trebuie sa spun ca Romania poate ca nu face pe masura capacitatii sale", a completat Geoana.

Presedintele Senatului a mai sustinut ca trebuie sa invatam din lectii precum Libia. "Cred ca a venit momentul sa invatam din lectii precum cea din Libia, cred ca a venit momentul sa intelegem nu numai amenintarile traditionale la adresa securitatii, ci trebuie sa ne angajam intr-un razboi impotriva saraciei si excluziunii pentru ca numai asa putem face fata terorismului si amenintarilor nucleare", a mai aratat Geoana.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News