Mircea Geoana: Traian Basescu se ascunde ca un lup ranit, USL a gresit

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 23:10
5118 citiri
Mircea Geoana: Traian Basescu se ascunde ca un lup ranit, USL a gresit
Foto: B1TV

Fostul presedinte al Senatului, Mircea Geoana, a criticat actiunile liberalilor care si-au anuntat demisiile din Parlament, dar si lipsa presedintelui Traian Basescu din "vazul lumii".

Fostul pesedist a precizat luni seara, la B1TV, ca nu s-a asteptat ca in Parlament, luni, sa existe cu adevarat un dialog.

"Nici nu se astepta sa fie un dialog, eu cand am spus ca Traian Basescu trebuie sa vina in Parlament am spus-o ca in acest moment nu ne putem preface ca dialogam cu Emil Boc despre actuala criza. Dl Traian Basescu a creat aceasta criza.

Mi se pare nefiresc ca presedintele sa se ascunda in acest moment, ca un lup ranit, in spatele unor institutii. Maine (marti - n.red.), la aniversarea Micii Uniri, ar fi o buna oportunitate pentru Traian Basescu sa vina in Parlament", a spus Mircea Geoana.

Geoana propune prezenta lui Basescu marti, in Parlament, USL si PDL nu vor

Subliniind ca "singura solutie pentru a preintampina o explozie sociala este schimbarea Puterii", Geoana a afirmat ca Opozitia nu a transmis niciun mesaj de unitate odata cu actiunea unor parlamentari liberali de a-si anunta demisia din Parlament.

"Cred ca Opozitia a gresit atunci cand a comunicat disonant despre asa-zisa demisie in bloc a parlamentarilor Opozitiei. Te duci in USL si iesi cu o pozitie omogena, clara si neta", a opinat Mircea Geoana.

In plus, daca ar mai fi facut parte din Opozitie, Geoana ar fi actionat cu totul altfel.

"Daca as fi fost in locul celor de la Opozitie astazi, as fi insistat ca Parlamentul sa nu se mai intoarca in vacanta dupa cele doua zile de plen, si apoi as fi depus o motiune de cenzura. In urma cu un an si jumatate, atunci cand a fost depusa motiunea de cenzura dupa anuntarea masurilor de austeritate, numai stangacia lui Victor Ponta a facut ca aceasta sa nu treaca.

Inainte sa ajungi la un gest extrem trebuie sa epuizezi toate sansele. Cred ca in acest moment, o motiune de cenzura ar avea sanse sa treaca. Nici cei de la Putere nu sunt autisti", a opinat Mircea Geoana, adaugand ca si el ar vota pentru o motiune de cenzura.

"Opozitia a facut astazi un spectacol care nu-i face bine, nu poti vorbi in trei limbi atunci cand vrei sa dai un semnal de unitate", a mai spus fostul lider al PSD.

Legat de demiterea lui Teodor Baconschi din functia de ministru de Externe, Geoana a comentat ca nu crede ca "inabilitatea de exprimare a dansului a fost condamnabila. Ministrul de Externe nu are ce cauta in politica interna. Cred ca a facut o mare eroare incercand sa transforme functia sa intr-o trambulina politica".

Despre sansele lui Cristian Diaconescu de a-i succede lui Teodor Baconschi, fostul ministru de Externe a precizat ca "depinde de UDMR, PDL-ul este vulnerabil acum". "Sunt convins ca UDMR-ul a mai cerut ceva, nu are nicio legatura cu Baconschi", a adaugat Geoana.

Invitat sa comenteze mitingul USL de saptamana trecuta, Geoana a apreciat ca "a fost foarte putina lume". "Pe mine m-a deranjat ca la miting au fost mai multi liberali decat pesedisti, in conditiile in care PSD-ul are structuri mai mari in teritoriu", a mai spus fostul pesedist.

Revenind la iesirea romanilor din strada din ultimele zile, Geoana si-a exprimat parerea ca este vorba despre "sentiment de nesiguranta, de amaraciune, de furie, care n-a mai fost resimtit demult".

"Piata Universitatii transmite ca nu exista alternativa, la vot, ca oamenii nu au pe cine vota", a afirmat fostul presedinte al Senatului, care a adaugat ca este momentul pentru o "miscare civic-politica noua".

"Cred ca in doua saptamani vom avea un nou Guvern", a concluzionat fostul lider al PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Geoana proteste, #Geoana demisie parlamentari, #Geoana USL , #Traian Basescu