Mircea Geoana: Tacerea fata de viitorul UE ma infioara

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 19:10
2115 citiri

Mircea Geoana a declarat ca lipsa discutiilor despre viitorul Romaniei in Uniunea Europeana, intr-un moment de rascruce pentru aceasta, il sperie cel mai mult.

"Absenta unei dezbateri naturale in societate, in mediile economice romanesti si straine, in cele academice si profesionale pe teme care ne afecteaza pe toti, acum si pe termen lung, ma sperie de-a dreptul. Pentru ca absenta unei minime demnitati si obligatii civice e mult mai grava decat autismul Puterii si impotenta Opozitiei", a scris Mircea Geoana, pe blogul sau.

Potrivit spuselor sale, Consiliul European va decide, pe 9 decembrie, soarta Europei Unite, urmand a aparea, inevitabil, o Europa cu mai multe viteze: a celor care vor si pot sa treaca la o alta etapa a integrarii economice si politice si a celor care nu vor sau nu pot sa faca acest lucru.

"Aceasta dezbatere - despre rostul si rolul nostru in Europa si in lumea care se schimba cu viteza nebuna - este, in fapt, dezbaterea despre noi insine. Despre ce societate vrem sa fim. Despre ce tara vrem sa avem. Despre cine dorim sa ne conduca si sa ne reprezinte. Despre cand vom avea ministri de externe si finante cum au polonezii. Despre mine, despre tine, despre noi. De aceea, tacerea noastra ma infioara. Acum, poate mai mult ca niciodata, tacerea noastra ne va costa", este de parere senatorul independent.

Geoana a adaugat ca Guvernul este o masinarie "inerta si inepta", care nu poate sa tranpuna in practica deciziile bune ale presedintiei sau Bancii Nationale, fiind preocupati sa "profite de ultimele luni ale unei guvernari de prada". In acelasi timp, el considera ca Parlamentul este un simplu decor pentru o "tragi-comedie politica".

Referitor la Uniunea Europeana, senatorul crede ca este improbabila o constructie de genul Statelor Unite ale Europei in format 28+, iar Romania face parte din categoria statelor care "vor si nu pot" sa faca parte din aceasta uniunea mai integrata.

T.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Mircea Geoana, #Geoana Statele Unite Europei, #profetii Geoana , #stiri Mircea Geoana