Mircea Geoana: Opozitia este impotenta

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 21:52
3381 citiri
Mircea Geoana: Opozitia este impotenta
Foto: cugetliber.ro

Mircea Geoana, fostul presedinte al Senatului, sustine ca, in acest moment, cei de la putere sunt epuizati, iar cei din opozitie sunt impotenti in gasirea unor solutii la problemele Romaniei.

"Avem nevoie sa gasim niste oameni mai competenti la conducere. Insa este o dilema interna extrem de complicata, in acest moment. Puterea e epuizata si Opozitia este impotenta in gasirea solutiilor", a precizat Mircea Geoana, miercuri seara, la Realitatea TV

Cei care nu participa activ la viata politica, insa care au solutii la problemele cu care se confrunta Romania, ar trebui sa faca un pas in fata si sa-si exprime ideile, crede fostul presedinte al Senatului.

In caz contrar, romanilor le va fi extrem de greu, in viitor, pentru ca scena politica, in actuala forma, este o reteta pentru dezastru, considera Geoana.

In legatura cu cazul in care este acuzat Traian Basescu de violenta asupra unui minor, Mircea Geoana considera ca exista treburi mai importante care necesita rezolvare si ca acest incident este unul irelevant, asa cum a fost de la inceput.

"Cred ca reincalzim o ciorba care s-a racit. Este mult mai important ce se intampla cu noi si cu Europa, decat cazul lui Basescu. Sunt uimit ca intereseaza mai mult de acest incident, cand sunt evenimente care ne pot afecta mai mult decat un pumn", a opinat politicianul.

Basescu a fost violent cu copilul, in cazul "Pixelul albastru", spun judecatorii

El a mentionat ca anul viitor va fi unul greu din punct de vedere economic.

"Ma uitam pe cifrele de la buget si la stirile de la Bruxelles. Este foarte posibil ca anul 2012 sa fie unul foarte agitat, din punct de vedere economic si, implicit, politic si social", a spus Geoana.

"Ceea ce constata Consiliul Fiscal si alti economisti este ca ipoteza pe care e construit bugetul e prea optimista. Daca dau atati bani pentru sanatate, ar trebui sa stim noi, cetatenii, ce se intampla cu acesti bani. De ani de zile investim bani pentru autostrazi si ele nu exista", a sustinut acesta.

Geoana a facut o paralela cu situatia Bulgariei, care a reusit prin forte proprii sa-si relanseze economia.

Geoana a explicat ca, in tara nostra, veniturile de la buget sunt peste 30% din PIB, insa vecinii nostri le-au crescut cu peste 7%, pana la 40%, au reformat fiscalitatea si au adus niste vamesi britanici, care sunt platiti din taxele vamale. Ei au taiat unele bugete, dar l-au crescut pe cel al educatiei. In plus, deciziile importante trebuie luate de doua treimi din parlamentari, un lucru foarte bun, crede Geoana.

"Mi-e teama ca speranta ca absorbtia fondurilor europene sa depseasca 60% nu va fi indeplinita. Eu cred ca anul 2012 va fi unul foarte complicat. Nevoia de finantare a datoriei externe o sa fie mult mai scumpa si ne indreptam cu pasi rapizi de un buget mai realist si sper ca de alti parlamentari", a mentionat Geoana.

USL este un corset foarte strans

Mircea Geoana considera ca USL are prea multe restrictii, care pune in pericol libertatea de exprimare a partidelor componente. In plus, el nu crede ca aceasta formatiune politica a fost formata datorita lui Traian Basescu.

"Eu nu-i inteleg pentru obsesia despre Basescu, de ce sa faci referiri mereu la principalul adversar? Cel mai bine este sa-l ignori", a spus Geoana.

In plus, el considera ca formatiunea politica nu este construita asa cum trebuie.

"Mai mult decat Ponta si Antonescu, eu sunt cel mai in masura care stie relatiile cu liberalii. Din punct de vedere al constructiei, USL nu trebuia formata in acest mod. Daca ne uitam la DA (Alianta Dreptate-Adevar - n.r.), cele doua partide au candidat cu politicieni proprii si au insumat voturile totale", a afirmat Geoana.

"Insa in aceasta varianta a USL-ului, nu poti sa spui ca PSD e egalul PNL-ului. Poti sa zici ca e PSD plus un pic, sau PDL plus ceva. Aceasta formatiune este o consolidare foarte rigida a celor doua partide, ca un corset foarte strans, e o ciorba fara identitate si fara culoare, care deruteaza electoratul, nu exprima dorinta lui", a conchis Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Geoana, #Mircea Geona USL, #Mircea Geoana Traian Basescu, #basescu copil lovit , #PSD
Comentarii
Poza Mos Ion Roata
Mos Ion Roata
rank 5
Hei, Prostanacule, asa impotenta cum zici tu ca e, opozitia asta,