Mircea Geoana: "La NATO suntem pregatiti pentru un posibil al doilea val al pandemiei. Am agreat un plan pentru a oferi sprijin aliatilor"

Marti, 08 Septembrie 2020, ora 16:26 1797 citiri
Foto: Facebook/ Mircea Geoana

Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord este pregatita pentru un posibil al doilea val al pandemiei SARS-CoV-2 si are un plan de sprijin al aliatilor in caz de nevoie, a declarat, marti, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana.

Acesta a transmis un mesaj video pentru cei care participa la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

"La NATO suntem pregatiti pentru un posibil al doilea val al pandemiei si de aceea am pus la punct si am agreat un plan pentru a oferi sprijin aliatilor, partenerilor nostri - un stoc de echipamente medicale, un fond de achizitii pentru echipamente medicale, pentru a putea sa fim pregatiti in orice clipa pentru o eventuala situatie mai dificila", a afirmat oficialul.

El a vorbit si de prioritatile NATO in pandemie.

"Principala prioritate aici, la NATO, a fost sa fim siguri ca aceasta criza sanitara si criza economica sa nu se transforme intr-o criza de securitate, ca fortele noastre raman vigilente si ca suntem gata in fiecare moment sa aparam toti aliatii, un miliard de cetateni, impotriva oricarei amenintari si asta facem in fiecare zi si acest lucru este important", a punctat Mircea Geoana.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News