Mircea Geoana, de acord cu discursul lui Traian Basescu din Parlament

Vineri, 09 Martie 2012, ora 18:562729 citiri
Mircea Geoana, de acord cu discursul lui Traian Basescu din Parlament
Foto: Youtube

Senatorul independent Mircea Geoana spune ca este de acord in proportie de 80% cu discursul pe care presedintele Traian Basescu l-a tinut, miercuri, in Parlamentul Romaniei.

"Am urmarit miercuri, asa cum e posibil sa fi urmarit si dvs, interventia domnului Basescu din Parlament, si poate o sa va surprinda faptul ca am fost de acord cu 80% din ceea ce a spus domnia sa in acea interventie; 20% a fost electoral, hiperpolitic", scrie Mircea Geoana pe blogul personal intr-un text publicat vineri.

Basescu cere coalitiei ca de la 1 iunie sa se revina la salariile initiale ale bugetarilor

Pe de alta parte, fostul contracandidat al lui Traian Basescu de la alegerile prezidentiale din 2009 se intreaba, referitor la discursul din Parlament al sefului statului, de ce exista o diferenta atat de mare intre "vorbe si realitati".

"Dar intrebarea pe care ne-o punem cu totii este de unde aceasta imensa diferenta, aceasta uriasa prapastie, intre intentii afisate si realitatile din Romania, intre aceasta dorinta nestavilita de reforme si degradarea climatului economic si social; intre aceasta dorinta evidenta de a vedea o Romanie influenta, respectata in Europa si in lume, si locul tot mai periferic pe care il avem in concertul natiunilor.

De ce atat de multa diferenta intre vorbe si realitati? Raspunsul in opinia mea e unul singur. Pentru a sparge acest triunghi pacatos intre minciuna, incompetenta si hotie exista un singur antidot si acesta e ilustrat de o vorba din strabuni: omul potrivit la locul potrivit!", mai scrie Geoana pe blog.

Atata vreme cat cei care sunt chemati sa puna in practica aceste intentii, cei chemati sa guverneze, cei chemati sa administreze, cei chemati sa faca dreptate, cei chemati sa organizeze, vor fi selectati pe criteriile pe care le cunoastem si nu vor fi cei mai competenti pentru a face lucrurile respective, Romania va merge din rau in mai rau.

O singura solutie pentru ca aceste discursuri ale acestui Presedinte sau ale viitorului presedinte, ale actualului Guvern sau viitorului Guvern, sa nu mai fie simple vorbe, este: omul potrivit la locul potrivit!", conchide fostul presedinte al Senatului.

Basescu, in Parlament - Romania trebuie sa ratifice tratatul fiscal foarte repede

Presedintele Traian Basescu a tinut, miercuri, un discurs in fata plenului reunit al Parlamentului. Una dintre cele mai importante declaratii ale sefului statului s-a referit la o posibila revenire a salariilor bugetarilor la nivelul de dinainte de taierea din 2010, incepand cu data de 1 iunie.

De asemenea, Traian Basescu a cerut insistent partidelor politice sa puna in aplicare referendumul din 2009 referitor la parlamentul unicameral cu cel mult 300 de parlamentari. Presedintele a recomandat Parlamentului sa ratifice cat mai grabnic Tratatul fiscal si a explicat pe larg care ar fi consecintele pozitive in acest sens.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News