Mircea Geoana: Basescu a fost infrant tactic

Joi, 28 Iunie 2012, ora 20:56
5957 citiri
Mircea Geoana: Basescu a fost infrant tactic
Foto: Money Channel

Presedintele Comisiei de politica externa a Senatului, Mircea Geoana, crede ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost infrant "tactic" de catre premierul Victor Ponta.

"A avut o infrangere tactica. In loc sa intre acum intr-o disputa, a spus sa se prezinte ca inteleptul natiunii", a declarat Mircea Geoana, la Money Channel.

Victor Ponta a plecat, joi, la Bruxelles, pentru a reprezenta Romania la summit-ul Uniunii Europene, desi Curtea Constitutionala a spus ca presedintele tarii ar trebui sa faca acest lucru.

Potrivit lui Geoana, presedintele a renuntat la plecare pentru ca si-ar fi dat seama ca, daca ar fi mers la Bruxelles, s-ar fi deschis drumul spre suspendarea sa.

"Presedintele nu a dorit sa-i dea aceasta satisfactie lui Victor Ponta. A preferat din prudenta sa stea acasa, pentru ca stia ca, in spatele unei eventuale participari, pornea procedura de suspendare", a declarat Geoana.

"Este prima data in mandatul sau in care declinul are forme vizibile de retragere. Stia ca nu mai poate sa apere aceasta transee. Nu avea cum sa mearga acolo si nu cred ca-l durea atat de mult de imaginea Romaniei. Pe fond, a incercat sa mascheze o realitate politica, in care este izolat. Tinerii lupi de USL mananca din bucata presedintelui", a comentat Geoana.

Mai este timp pentru o noua lege

In privinta faptului ca legea USL privind uninominalul a fost declarata neconstitutionala de Curtea Constitutionala, Geoana este de parere ca ar mai fi timp ca Parlamentul sa aprobe o alta lege, daca se va lucra si in timpul verii.

"Inca mai este timp pentru o noua lege. Inseamna munca peste vara. Este foarte clar ca depinde scorul USL de performanta guvernului. Va trebui sa iti castigi voturile, tipul de campanie va fi diferit. Alegerile sunt mai complicate. Asta e un lucru bun: responsabilizeaza partidele si candidatii", a opinat presedintele Comisiei de politica externa din Senat.

"Sper ca Nastase sa-si gaseasca linistea"

Referitor la cazul lui Adrian Nastase, fostul membru al PSD a declarat ca "este o catastrofa".

"Am lucrat cu dansul, m-am luptat cu dansul, dar nu poti sa ai apreciere pentru un om robust intelectual si politic. Este o piesa grea", a spus Geoana.

"Sper sa-si gaseasca cat mai repede liberatea si linistea", a conchis el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Mircea Geoana Traian Basescu, #Traian Basescu Victor Ponta Bruxelles , #Traian Basescu