Mircea Geoana, audiat la DNA in dosarul "Mita la PSD" (Video)

Joi, 19 Februarie 2015, ora 13:53
4237 citiri
Mircea Geoana, audiat la DNA in dosarul "Mita la PSD" (Video)

Senatorul Mircea Geoana a fost audiat joi la Curtea de Apel Bucuresti, in calitate de martor, in procesul in care sunt judecati Gheorghe Bunea Stancu si Ioan Niculae pentru fapte de coruptie in legatura cu finantarea campaniei electorale a PSD din 2009.

Raspunzand intrebarilor puse de judecatori, Mircea Geoana a spus ca nu a avut cunostinta de incheierea unui contract intre compania Interagro si Insomar, sustinand ca, in calitate de presedinte al PSD, nu a avut atributii in legatura cu finantarea campaniei electorale din 2009.

De asemenea, Geoana a declarat ca il cunoaste pe Bunea Stancu, acesta fiind presedintele organizatiei PSD Braila, insa nu a avut nicio discutie cu acesta legat de numirea unor ministri, in eventualitatea in care ar fi devenit presedinte al Romaniei.

Mircea Geoana a adaugat ca l-a intalnit de cateva ori pe Ioan Niculae, insa doar in cadrul unor evenimente "sociale", cum ar fi o intalnire la mare, dar ca nu s-a pus problema sa intervina la Guvern pentru a sprijini compania Interagro.

"Am fost martor si la primul proces. Acolo a fost o decizie de achitare a celor doi inculpati. Am revenit aici, in aceeasi calitate de martor la Curtea de Apel Bucuresti, unde mi-am mentinut in integralitate declaratiile facute in prima instanta", a spus Geoana la iesirea din sala de judecata, el subliniind ca nu exista nicio legatura intre el si omul de afaceri Ioan Niculae.

La acest termen au mai fost citati in calitate de martori cumnatul lui Mircea Geoana, Ionut Costea, si patronul cotidianului Adevarul, Cristian Burci.

Acest dosar se afla in faza de apel, dupa ce pe 20 noiembrie 2013 Judecatoria Sectorului 1 a decis achitarea lui Gheorghe Bunea Stancu si Ioan Niculae.

Alaturi de acestia au mai fost achitati si ceilalti inculpati din dosar, Gheorghe Teodorescu si Viorel Barac.

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, pe 11 ianuarie 2012, pe presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si pe omul de afaceri Ioan Niculae, in dosarul privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana.

Bunea Stancu, care era si presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD, a fost acuzat de folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Geoana, mesaj pentru Ponta: Mentorul celebrei "martea neagra" sa se uite in propria ograda

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Gheorghe Teodorescu, actionar al SC Insomar SRL, si Viorel Barac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala desfasurata la sfarsitul anului 2009 pentru sustinerea candidatului PSD Mircea Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Geoana audiat martor PSD, #Mircea Geoana PSD , #PSD