Mircea Geoana: Acel 1 Decembrie in care ne luam tara inapoi!

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 21:18
1994 citiri
Mircea Geoana: Acel 1 Decembrie in care ne luam tara inapoi!
Foto: Machiavelli

Mircea Geoana, fostul presedinte al Senatului, este de parere ca ziua de 1 Decembrie este singura "oaza de normalitate" a unei natiuni "chinuite de lipsa de incredere si de criza de proiect".

"In restul anului, traim sub povara propriilor neimpliniri si pierderii sentimentului ca noi, romanii, ne cunoastem drumul si ne respectam semenii. Divizati si nereprezentati in tara, aratati cu degetul in Europa, ne ratacim reperele si ne neglijam valorile", scrie Mircea Geoana, pe blogul sau.

Acesta precizeaza ca Ziua Nationala este unul din putinele momente din an in care "ne reconciliem cu propria noastra tara".

"Nu e deci moment mai nimerit decat 1 Decembrie pentru ca, avand in suflet trecutul si in minte viitorul, sa ne luam tara inapoi. Pentru Romania nu exista decat alternativa propriul drum pe care, cu demnitate, avem datoria de a ni-l construi singuri. De Ziua noastra nationala trebuie sa ne asumam incredere si taria unui nou inceput, unei revolutii a binelui in aceasta tara", este de parere Mircea Geoana.

Acesta continua prin a spune ca romanii nu trebuie sa ramana "o majoritate tacuta condusa prin proiecte" care nu le apartin, nu le inteleg sau nu le imbratiseaza. "Epoca in care, cu indiferenta, alegeam raul cel mai mic a trecut, pentru ca, de prea mult timp, raul cel mai mic ne doare cel mai tare", adauga Geoana.

Fostul sef al Senatului precizeaza ca, daca se elimina "ceata orgoliilor politice, a coruptiei si a imposturii", se poate vedea ca destinul care ne asteapa este unul la fel de bun ca al celor care in 1918 au adus "primavara natiunii noastre".

"Eu cred in cutitul ajuns la os care ne va face, ca popor, sa punem profesionalismul, decenta si cumpatarea la baza unei altfel de Romanii, la baza unei singure si prospere Romanii.

Cu taria de a ne revolta, prin actiune publica, fata de ceea ce face ca Romania sa nu fie intotdeauna locul in care ne-am creste copiii si nepotii, cu decizia de a ne implica si a nu mai sta pasivi incepe nobilul si necesarul gest de a ne lua inapoi tara", conchide Geoana.

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Geoana, #Geoana decembrie, #Geoana tara inapoi , #stiri Mircea Geoana