Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Geoana vrea si avizul CSAT pe legile austeritatii

Marti, 01 Iunie 2010, ora 17:23
1692 citiri
Geoana vrea si avizul CSAT pe legile austeritatii

Mircea Geoana a spus marti ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa convoace sedinta CSAT, care sa certifice daca Guvernul se afla in fata unei situatii care sa justifice invocarea articolului 53, cel tarziu in aceasta saptamana.

Astfel se va putea stabili si calendarul asumarii raspunderii in Parlament, sustine seful Senatului.

Si nu doar avizul de la CSAT reprezinta o problema, ci si avizul CES care nu a fost dat pe cele doua legi pe care vrea Guvernul Boc sa isi asume raspunderea, crede Geoana.

"Este nevoie si de avizul CES pe acest pachet legislativ, iar daca nu va fi obtinut va fi nevoie sa treaca un termen de 30 de zile pana expira si atunci proiectele de legi vor avea acordul. Nu era obligatorie prezenta lui Boc in plen, dar el are de dat o explicatie", a spus presedintele Senatului, marti.

Mircea Geoana a mai declarat ca "evident motiunea de cenzura va trebuie sa reprezinte un alt moment politic important.

"Un alt lucru pe care vrem sa il aflam de la Boc: daca mai exista margine de manevra sau urma de flexibilitate pe marginea acestor legi sau amendamentele sunt inutile. Daca deja s-a convenit o scrisoare de intentie cu FMI sa ne spuna ca sa nu ne mai deranjam. Noi nu dorim o tergiversare ci o clarificare.

Nu vad niciun motiv ca calendarul sa fie modificat daca totul este in ordine. Cred ca sunt sanse corecte angajarea raspunderii sa aiba loc, dupa care vor fi trei zile pentru depunerea motiunii de cenzura si inca 5 zile pentru dezbaterea acesteia. Miercuri se va vedea ce se va intampla", a declarat fostul presedinte al PSD.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mircea Geoana Senat, #solicita aviz CSAT, #utilizare articol 53, #asumare guvern Boc , #stiri Mircea Geoana
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Pentru faptul de a fi demis guvernul anul trecut , pentru faptul de a fi obstructionat la nesfarsit instalarea noului guvern tot anul trecut , astia au pricinuit pagube de miliarde Romaniei .
Poza TOM
TOM
rank 5
Si al soacrei, măi tzăndărică! Parcă esti o gloabă care isi dă vanturi ca să se invioreze la mers. Ferească Dumnezeu să te poarte prostia!