Geoana vrea alianta cu Gorghiu si Blaga: Timpul nu mai are rabdare cu noi!

Marti, 17 Martie 2015, ora 14:40
3316 citiri
Geoana vrea alianta cu Gorghiu si Blaga: Timpul nu mai are rabdare cu noi!

Senatorul Mircea Geoana a trimis, marti, o scrisoare deschisa liderilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga prin care propune constituirea unui grup comun de lucru PNL-PSRO si un calendar de consultari formalizate, precizand ca "orice zi cu Ponta" la guvern compromite sansa Romaniei la un nou inceput.

"Timpul nu mai are rabdare cu noi. Evolutiile interne si internationale cer in mod imperios o Romanie puternica, inarmata cu un nou model politic si institutional, cu un model economic si social regandit. Pe scurt, un Nou Proiect de Tara, pe care 91 la suta dintre cetateni ni-l cer si pe care votul din 16 noiembrie il face posibil.

O noua regula a jocului nu poate fi realizata cu oameni care practica in mod grosolan si perseverent coruptia la nivel inalt si proasta guvernare. Un nou Proiect de Tara are nevoie de o noua majoritate: in societate, in Parlament si de un parteneriat intre presedintele Romaniei si un nou Guvern.

Fiecare zi in plus cu Victor Ponta la Palatul Victoria compromite sansa Romaniei de a avea un adevarat nou inceput. Partidele noastre au obligatia de a permite ca aceasta sansa pentru Romania si pentru romani sa nu fie irosita", scrie presedintele PSRO in scrisoarea deschisa transmisa, marti, co-presedintilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga.

Geoana: Ne putem pregati de un nou guvern, in urmatoarele saptamani

Senatorul Geoana subliniaza ca "un Nou Proiect de Tara nu poate fi realizat fara ca Stanga si Dreapta sa isi aduca propria viziune si valori la acest proiect comun, bazat pe o noua regula a jocului in politica, economie si societate, fundamentata pe cinste, competenta si patriotism".

El precizeaza ca Biroul National de Conducere al Partidului Social Romanesc a analizat si identificat atat elementele de convergenta, cat si de diferentiere dintre programul PSRO si Programul de Guvernare prezentat recent in spatiul public de PNL si a decis "demararea de consultari institutionale pe marile teme politice, economice si sociale intre PSRO si PNL".

"Din aceasta perspectiva, va propunem constituirea unui grup comun de lucru PNL-PSRO si a unui calendar de consultari formalizate intre formatiunile noastre", se arata in mesajul lui Mircea Geoana.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Geoana scrisoare Blaga Gorghiu, #PSRO Geoana alianta , #senator