Geoana va discuta despre Visa Waiver in cadrul unei vizite la Washington

Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 20:33 1435 citiri
Foto: Q Magazine

Mircea Geoana a discutat cu delegatia SUA la AP NATO despre intarirea colaborarii intre Parlamentul roman si Congresul american pentru gasirea solutiilor de includere a Romaniei in programul Visa Waiver, subiect pe care presedintele Senatului il va aboda si in vizita sa in SUA.

Potrivit unui comunicat de presa remis duminica NewsIn, Geoana a participat vineri la o intalnire de lucru, organizata de catre Aspen Romania si German Marshall Fund, filiala din Bucuresti.

La intrevedere au fost prezenti atat membrii delegatiei SUA la AP NATO, Alina Inayeh - conducatoarea biroului din Bucuresti al German Marshall Fund si Black Sea Trust for Regional Cooperation, cat si experti in securitate din Romania si din state din regiune, precum Grecia, Turcia, Georgia si Republica Moldova.

"Discutiile s-au axat si pe intarirea dialogului si colaborarii intre Parlamentul roman si Congresul american in vederea gasirii unor solutii practice care sa conduca la includerea Romaniei in programul Visa Waiver, avand in vedere faptul ca acest program se poate modifica doar prin schimbarea legislatiei.

Cu aceasta ocazie s-a convenit ca subiectul sa fie ridicat si in cadrul intalnirilor cu oficialii americani cu care Mircea Geoana le va avea la Washington, cu ocazia vizitei de lucru pe care o va efectua in Statele Unite la inceputul lunii noiembrie", se arata in comunicatul de presa.

In cadrul discutiilor, Mircea Geoana a sustinut si ca Romania "are toate ingredientele geo-strategice pentru a deveni o placa turnanta intre Est si Vest, intre Orientul Mijlociu Extins si Europa si SUA".

"Atat pozitia noastra geografica, cat si relatiile economice si comerciale traditionale cu principalii actori economici la nivel mondial recomanda Romania pentru a juca un rol mult mai important in ecuatia economica si de putere", a declarat presedintele Senatului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii