Geoana: Taxele si impozitele vor creste in urmatoarele luni

Joi, 27 Mai 2010, ora 10:27
1809 citiri
Geoana: Taxele si impozitele vor creste in urmatoarele luni

Masurile luate de Guvern vor duce la o crestere negativa a economiei de 2-3% si vor creste taxele si impozitele in urmatoarele luni, sustine seful Senatului, Mircea Geoana.

Social-democratul a criticat masurile luate de Guvern, de a reduce salariile bugetarilor si pensiile, sustinand ca acestea vor duce la saracie.

"Aceste masuri duc la o agravare fara precedent a nivelului de saracie. Nici in 40 de ani, nici pe vremea lui Ceausescu nu am asistat la o masura care sa scufunde in saracie alte cateva milioane de romani pe langa cele 4 milioane aflate deja in saracie.

Estimarea noastra este ca vom avea o crestere negativa intre 2-3% care va duce la crestere de taxe si impozite in lunile urmatoare", a declarat Mircea Geoana, la Realitatea TV.

Senatorul PSD a declarat ca decizia Guvernului este gresita, iar revolta romanilor fata de taierea salariilor si a pensiilor este justificata, pentru ca reducerile de cheltuieli se fac neuniform.

"Marea economie ar trebui sa se faca din rispa fantastica prin contracte, licitatii, lipsa de transparenta si clientela politica. Atat ministrii cat si functionarii sunt cei care dreneaza banul public si omul este revoltat, el stie ca aceasta criza trebuie depasita prin solidarite", sustine Mircea Geoana.

Acesta a reiterat ca este de acord cu pozitia sefului FMI, de a impozita luxul si a precizat ca invocarea articolului 53 din Constitutia Romaniei, de restrangere temporara a exercitiului unor drepturi, pentru siguranta nationala, este o "bazaconie constitutionala".

Mircea Geoana a adaugat ca zilele Guvernului Boc sunt numarate si ca acest Guvern va cadea fie la o motiune de cenzura, in caz ca UDMR sau UNPR vor schimba tabara, fie cand PD-L va hotari sa il sacrifice pe Emil Boc si sa provoace caderea guvernului.

L.S.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Mircea Geoana, #Geoana taxe impozite, #Geoana cresc taxe , #stiri Mircea Geoana
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Mircea - Un diplomat!
Poza magdapopa
magdapopa
rank 5
Daca Dinu Patriciu si-ar plati datoria catre statul roman, de 600 de milioane de euro, n-ar mai trebui sa taiem pensiile,