Geoana: Tariceanu a fost lasat in offside de Ponta in cazul Sova, PSD i-a pasat cartoful fierbinte

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 15:03
3061 citiri
Geoana: Tariceanu a fost lasat in offside de Ponta in cazul Sova, PSD i-a pasat cartoful fierbinte

Calin Popescu Tariceanu a fost lasat in offside de catre majoritatea PSD din Senat, sustine senatorul Mircea Geoana, presedinte al Partidului Social Romanesc, in cazul votului de luni din aceasta camera parlamentara.

Plenul Senatului a respins luni proiectul de hotarare propus de Biroul Permanent, prin care se constata ca in urma votului din 25 martie nu au fost intrunite conditiile pentru incuviintarea arestarii senatorului Dan Sova.

"Sentimentul meu este ca domnul Tariceanu a fost lasat ieri in offside de catre Victor Ponta si de catre majoritatea PSD din Senat, pentru ca in mod evident, redactarea hotararii si mai ales incadrarea hotararii intr-unul din cele doua articole din Regulamentul Senatului in cazul Sova a fost lasata exclusiv pe spatele si pe semnatura si pe responsabilitatea domnului Tariceanu de catre cei de la PSD", a spus Geoana, la RFI Romania.

Basescu, reactie la votul in cazul Sova: In capul lui Tariceanu nu s-a produs nicio evolutie (Video)

Senatorul face o paralela intre cazurile Sova si Andronescu.

"In Senatul Romaniei, in urma cu doua luni de zile, sa ne aducem aminte de situatia identica cu a domnului Sova, cea a doamnei senator Ecaterina Andronescu, care intr-o speta identica, o cerere de incuviintare de incepere de urmarire penala in dosarul Microsoft, votul Senatului a fost realizat cu majoritate simpla si doamna Andronescu, cu majoritatea simpla a senatorilor prezenti a fost deferita justitiei.

(...) Deci in speta Andronescu, acelasi Senat, aceeasi majoritate, acelasi presedinte al Senatului au incadrat cererea DNA in categoria cererilor pentru care este nevoie spre a fi incuviintata de majoritate simpla, deci a celor care sunt prezenti in sala (...), in timp ce in cazul Sova, pe o speta identica, de incepere a urmaririi penale si de arestare preventiva, nu e diferenta intre cele doua solicitari, in esenta, acelasi Parlament, acelasi Senat, cu aceeasi majoritate si cu acelasi presedinte al Senatului au decis ca domnul Sova are nevoie de majoritate absoluta, deci jumatate plus unu din totalul membrilor Senatului, indiferent de cati sunt prezenti in sala", mai sustine senatorul.

Tariceanu, prima reactie dupa ultimatumul dat de DNA

Sedinta de urgenta la varful Senatului in cazul Sova - Tariceanu ataca iar CCR

Mircea Geoana crede ca "in clipa de fata, domnul Tariceanu este intr-o situatie foarte ingrata. A incercat sa-l ajute pe Ponta, care incearca la randul sau sa-l protejeze pe Sova, cu care a fost partener de afaceri si partener politic de multi ani de zile, este evident si PSD-ul i-a spus ieri: stii ce, iti pasam cartoful fierbinte in maini, acum te descurci cu el".

Citeste mai multe despre Geoana la RFI: Tariceanu a fost lasat in off-side de PSD in cazul Sova, pe RFI Romania.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Geoana Tariceanu Sova, #Tariceanu vot Sova, #Tariceanu Sova Senat , #senator