Geoana spera ca Basescu sa aiba "taria" de a promulga legile privind TVA si pensiile

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 19:54
1370 citiri
Geoana spera ca Basescu sa aiba "taria" de a promulga legile privind TVA si pensiile

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, considera ca PD-L si presedintele Traian Basescu vor cauta sa anuleze efectele reducerii TVA pentru alimentele de baza, desi nu se poate spera ca aceasta lege se va aplica acum.

Seful Senatului adauga insa ca insa "balba" puterii pune presiune pe Guvern si creste sansele motiunii.

"Este clar ca actualul Guvern si/sau Presedintele Basescu vor cauta sa anuleze efectele acestei legi, deci nu ne putem speranta ca o lege buna sa fie aplicata acum. Partea buna este ca balba de astazi va pune si mai multa presiune pe guvern si pe sustinatorii sai din Parlament. Inca un cui batut in sicriul guvernarii PD-L, ceea ce inseamna ca motiunea de cenzura beneficiaza de sanse suplimentare", scrie Geoana pe blog, intr-un articol intitulat "Din greseala in greseala spre victoria finala!".

Social-democratul comenteaza "amatorismul" deputatilor puterii, sustinand ca acesta este un semn ca "puterea iti ia mintile" cand nu esti pregatit sa o exerciti. "Incep sa cred ca singura modalitate prin care puterea isi poate trece legile e asumarea raspunderii. Ceea ce e cel mai grav, este ca democrat-liberalii incearca sa-l transforme pe Presedintele Basescu din Presedintele tuturor romanilor, in presedintele tuturor greselilor pedeliste"; spune Geoana.

Acesta isi exprima speranta ca presedintele va avea "taria" sa promulge cele doua initiative legislative votate marti. Mai mult, Geoana aminteste de cazul din 2009, cand ministrul liberal al educatiei Cristian Adomnitei a votat in favoarea cresterii salariilor profesorilor, iar premierul Calin Popescu Tariceanu l-a fortat sa-si dea demisia, considerand ca acelasi lucru ar trebui sa faca acum Emil Boc cu ministrii sai.

"Poate nu ar fi rau ca Boc sa invete din exemplul fostului premier liberal si sa aiba o discutie clarificatoare cu cei trei ministrii care ieri au votat impotriva Guvernului", conchide Geoana.

Doua proiecte de lege au trecut marti de votul final in plen, fiind votate aproape unanim de parlamentarii puterii, desi acestia contraveneau liniei economice asumate de Guvern. Unul dintre proiecte, apartinand PSD, prevede reducerea TVA-ului la 5% pentru alimentele de baza iar al doilea proiect, initiat de un democrat-liberal, stabileste ca pensiile sub 2000 lei sa nu mai fie impozitate.

Printre cei care s-au aratat de acord cu ambele legile se afla si ministrul Dezvoltarii Elena Udrea, dar si ministrul Muncii, Ioan Botis, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, si ministrul Apararii, Gabriel Oprea. De asemenea, legea privind neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei a fost votata si de ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Mircea Geoana, #Geoana legi TVA, #Geoana Basescu tarie , #stiri Mircea Geoana