Geoana si Vanghelie si-au lansat partidul: Sultanatul politic Ponta se va incheia (Video)

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 14:36
9012 citiri
Geoana si Vanghelie si-au lansat partidul: Sultanatul politic Ponta se va incheia (Video)
Foto: Facebook/Mircea Geoana

Senatorul Mircea Geoana a afirmat, duminica, la lansarea Grupului de initiativa pentru Noul Proiect Social Democrat, ca in urmatoarele doua saptamani va exista o noua majoritate parlamentara si un nou guvern, iar "sultanatul politic al lui Victor Ponta se va incheia".

"Da, vom avea in urmatoarele doua saptamani, cu grupul de parlamentari, de initiatori si cei care vor veni alaturi de noi, o noua majoritate, vom avea un nou guvern, si vreau sa va asigur ca ne vom bate pentru principiile si valorile noastre si le vom propune in locul sultanatului politic pe care 'Era Ponta' l-a propus, in care o familie politica extinsa acapareaza toate functiile din stat si guvern.

Sultanatul politic Ponta se va incheia in cateva saptamani si este o mare eliberare pe care o vom da acestei tari si celor care voteaza social-democratia. (...) Ponta este ca si plecat, la revedere, problema este ce punem in loc", a declarat Geoana, duminica, la Romexpo, in deschiderea evenimentului de lansare a noului sau proiect politic.

Geoana, noi detalii despre partidul pe care vrea sa il infiinteze (Video)

Potrivit acestuia, daca nu va continua lupta impotriva coruptiei, Romania va fi condamnata la subdezvoltare.

Geoana a enumerat cinci principii fondatoare care stau la baza noului proiect, lansat duminica.

Astfel, el doreste coborarea pragului de semnaturi de la 100.000 la 10.000 pentru cetatenii care doresc sa initieze proiecte legislative si de la 500.000 la 100.000 pentru modificarea Constitutiei, "pentru a permite romanilor sa promoveze legea fundamentala".

Un al treilea principiu este initierea unui proiect de lege conform caruia, inainte de orice numire in functii executive sau la orice candidatura politica, sa existe un control din partea ANI, DNA, SRI.

"Vrem sa punem oameni cinstiti in fruntea tarii, nu se mai poate asa", a argumentat senatorul Geoana.

Ultimele doua principii se refera la criteriul de profesionalism si la introducerea indexului de progres social in statistici.

"Cum sa conduci o tara cu oameni care nu stiu meserie, care se pricep la toate? Cu multi habarnisti, care isi iau doctoratele prin plagiate ridicate apoi prin ordonante de urgenta? Da, vom infiinta o academie social-democrata, 'Constantin Titel Petrescu', pentru a da sansa unor oameni pregatiti, dar vom introduce si un concurs de dosare", a spus Geoana.

Geoana: In PSD le e frica oamenilor sa vorbeasca

Fostul presedinte al PSD a apreciat ca, in acest moment, cartelul partidelor traditionale este "pe cale sa faca implozie".

"Cum putem sa stam deoparte, oameni de stanga, de dreapta sau care nu au o convingere politica conturata, sa vedem cum se prabuseste o natiune? Cum putem sa nu intelegem ca acest cartel al coruptiei, care a luat prizonieri aproape tot ce inseamna structura politica, va fi lasat sa se perpetueze ca o forma de aceeasi Marie cu alta palarie? Tara noastra este condamnata pe termen scurt si mediu la disparitia neamului romanesc. (...) Da, este un cartel al partidelor traditionale care este, in acest moment, pe cale sa faca implozie. (...) Va spun cu toata convingerea, dupa o matura si serioasa gandire, ca, daca vrem sa dam stangii romanesti sansa unui nou inceput, nu mai poti construi o casa sanatoasa pe o fundatie stramba, plina de igrasie si care are in acest moment o problema de legitimitate, care nu mai poate fi compensata prin solutii paleative, rebranding sau prin ce mai incearca sa faca actuala conducere a PSD dand vina pe altcineva", a sustinut Mircea Geoana.

El a calificat PSD ca fiind "un partid complet nedemocratic in care le este frica oamenilor sa vorbeasca".

"Si, da, sunt mandru de colegii mei curajosi, care sunt astazi aici, si sunt mult mai multi cei care ne vor urma. (...) Inceputul lunii martie va insemna un nou guvern, o noua majoritate", a adaugat Geoana.

Fostul presedinte al PSD mai spune ca un proiect de tara credibil nu poate exista fara stanga, de care au nevoie cel putin jumatate dintre romani, proiect care sa porneasca de la baza liberala promovata de presedintele tarii - "Romania lucrului bine facut".

Peste 1.000 de persoane participa duminica, la Romexpo, la lansarea grupului de initiativa a Noului Proiect Social Democrat, initiat de Mircea Geoana si Marian Vanghelie.

Alaturi de initiatori, se afla o serie de parlamentari intre care Oana Niculescu Mizil, Radu Popa, Dan Tataru, Catalin Croitoru, Petre Petrescu, Florentin Gust, Valer Marian. Intre initiatorii grupului, se mai afla consilierii lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie, Ana Catauta si Bogdan Georgescu.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Mircea Geoana nou partid, #Mircea Geoana Marian vanghelie nou partid, #Mircea Geoana PSD , #Victor Ponta