Geoana: Scrisoarea ACL catre Juncker si Daul, gest inacceptabil pentru Romania

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 18:25
3039 citiri
Geoana: Scrisoarea ACL catre Juncker si Daul, gest inacceptabil pentru Romania
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Mircea Geoana considera ca liderii Opozitiei - Klaus Iohannis si Vasile Blaga - au facut "un gest inacceptabil pentru Romania" si "o greseala imensa" trimitand scrisori catre presedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si catre liderul PPE, Joseph Daul.

"Chiar daca ar fi existat o problema tehnica acasa, atunci cand mergi in strainatate lupti pe un front comun. Pentru ca statele nu au culoare politica, iar guvernele au o culoare politica efemera. In clipa in care exista un interes al statului roman, al natiunii romane, trebuie ca cei care sunt in varful politicii romanesti sa invete ca exista o linie rosie peste care nu ai voie sa treci. Acest dualism pagubos pentru Romania, in care cearta interna este exportata la Bruxelles sau la Washington, trebuie sa inceteze, pentru ca aduce prejudicii majore Romaniei", afirma Geoana, potrivit unui comunicat de presa remis, joi, AGERPRES.

Opozitia acuza: Corina Cretu, desemnata ilegal de Ponta. Credibilitatea lui Junker ar fi afectata

Social-democratul sustine ca in 2009, cand era lider al Opozitiei, a fost sunat de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, si a fost intrebat ce parere are despre numirea lui Dacian Ciolos la portofoliul european al Agriculturii.

"Am spus imediat 'da', pentru ca era un lucru bun pentru Romania", a relatat Geoana.

El a dat exemplul Poloniei, care "a reusit un lucru extraordinar pentru o tara nou-intrata in UE prin desemnarea lui Donald Tusk ca viitorul Presedinte al Consiliului European", apreciind ca aceasta reprezinta "o dovada clara ca, atunci cand toate fortele lupta pentru o cauza comuna, nicio ambitie nu e prea mare".

Nominalizarea Corinei Cretu (PSD) pentru functia de comisar european s-a facut prin incalcarea legii, afirma copresedintii ACL, Klaus Iohannis si Vasile Blaga, in doua scrisori semnate in comun si adresate miercuri liderului PPE, Joseph Daul, respectiv presedintelui ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Mircea Geoana scrisoare opozitie, #Mircea Geoana comisar european, #Geoana greseala liderii opozitiei , #PSD