Geoana s-a sucit: Nu mai vrea sa plece din PSD

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 21:34
8881 citiri
Geoana s-a sucit: Nu mai vrea sa plece din PSD

Senatorul Mircea Geoana, exclus din PSD, a declarat, miercuri, ca intentioneaza sa mai faca "o ultima incercare", si anume sa ofere partidului "un proiect de relansare politica, de redemocratizare interna".

"Numai un sentiment de raspundere si de obligatie morala fata de milioanele de oameni care m-au votat si ne-au votat ma fac sa mai fac o ultima incercare de a pune umarul intr-o formula care sunt convins ca va putea fi gasita pentru a putea sa ducem PSD mai departe.

In conditiile in care oamenii vor ramane la fel de agatati de aceleasi figuri care astazi sunt total epuizate din punct de vedere moral, politic si electoral, in clipa respectiva, evident ca ne vom gandi si la alte solutii", a declarat Geoana, intrebat ce ar trebui sa se intample sa-l determine sa se intoarca in PSD.

Geoana: Ponta este inamicul numarul unu in Romania

Concret, el a explicat ca va incerca sa ofere partidului un proiect de relansare politica si redemocratizare interna, lucruri despre care a apreciat ca au disparut complet "in era Ponta".

"Prima mea optiune este o reinventare profunda a PSD, o modernizare si o democratizare si o reideologizare autentice ale PSD. Daca acest lucru mai este inca posibil.

Eu sper ca la un congres in care vor vota, conform statutului, 500.000 de membri, un adevarat referendum intern, imi este greu sa cred ca cei 500.000 de membri ai PSD vor vota la fel cum le spun 10, 20, 30 de lideri care se agata de putere sau le e frica de faptul ca vine justitia si le poate afecta interesele", a precizat Geoana.

Replica pentru Nastase

Geoana, mesaj pentru "fratia banului": Cel tarziu in martie veti fi toti someri! (Video)

El a comentat si afirmatiile fostului sau coleg din PSD Adrian Nastase, care a afirmat ca este gresit sa fie spalate rufele in afara partidului. Mircea Geoana a admis ca Nastase a cunoscut multe momente dificile in viata partidului in experienta de presedinte al PSD, dar a opinat ca niciodata PSD nu a fost intr-o situatie mai delicata decat acum.

"Cred ca influenta pe care sper ca inca o are pe langa domnul Ponta ar trebui macar in ceasul al 33-lea sa-si faca simtit efectul. Cred ca spalatul rufelor in public e ultimul lucru de care PSD are nevoie, asa cum ultimul lucru de care PSD are nevoie e sa gaseasca tapi ispasitori imaginari pentru un esec prezidential catastrofal. Sunt convins ca domnul Nastase in forul sau interior si daca Ponta ar catadicsi sa-l asculte i-ar spune ca cel mai bun lucru ar fi sa faca unul sau doi pasi in spate, daca vrea sa mai aiba un viitor politic", a conchis Geoana.

Mircea Geoana a participat, miercuri, la a IV-a editie a Galei Aspen pentru Leadership, eveniment organizat de Institutul Aspen Romania.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Mircea Geoana reinventare PSD, #Mircea Geoana proiect PSD, #Mircea Geoana Congres PSD , #PSD