Geoana: Romania are o sansa reala sa ajunga la varful NATO sau ONU

Vineri, 31 Mai 2013, ora 09:06 1371 citiri

Fostul ministru de Externe Mircea Geoana a evocat din nou posibilitatea ca Romania sa preia conducerea NATO sau a Organizatiei Natiunilor Unite, afirmand ca tara noastra are "o sansa reala".

Joi seara, la Realitatea TV, Geoana a subliniat ca nu are un proiect personal in acest sens, dar si-ar dori ca Romania sa fie mai ambitioasa, pe plan extern.

"Nu am un proiect personal, nu ma impinge decat o dorinta de a vedea Romania un pic mai ambitioasa din punct de vedere al locului nostru in lume. Sustin o evaluare completa a ce inseamna functii si pozitii de influenta, astfel incat Romania sa se inarmeze, sa avem un tintar in care sa ne urmarim nevoia fireasca ca Romania sa aiba acces la pozitii de influenta pe plan international", a explicat senatorul PSD.

Fostul candidat la prezidentiale ester convins ca tara noastra ar putea prelua conducerea a doua dintre cele mai puternice organizatii internationale.

"Romania are o sansa reala sa ajunga la varful NATO sau la conducerea ONU", considera Geoana. "Nu spun ca eu ma pot califica pentru toate, iar modul in care a fost gestionata dezbaterea despre NATO in spatiul public deja ne creeaza o vulnerabilitate. Campania a inceput, este informala, dar va trebui sa o formalizam in plan intern. Un roman care sa conduca NATO este o chestiune pe care orice stat care are o minima disciplina o doreste", a conchis Mircea Geoana.

Recent, au existat zvonuri potrivit carora un roman ar putea fi desemnat sa conduca NATO, printre numele vehiculate aflandu-se Mircea Geoana si Traian Basescu.

Seful statului a dezmintit informatia, iar secretarul general al NATO a raspuns jurnalistilor, la Bucuresti, ca "este prea devreme pentru astfel de discutii", avand in vedere ca mandatul sau mai are pana la final.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News