Geoana recunoaste ca a pledat la Washington pentru functia de secretar general NATO

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 20:39 4400 citiri
Foto: mirceageoana.ro

Senatorul PSD Mircea Geoana a recunoscut ca, pe parcursul recentei vizite in SUA, a abordat subiectul viitorului ocupant al functiei de secretar general al NATO, dar nu a spus si daca si-a sustinut propriul interes.

"M-am intors recent din America, unde am sustinut ca de fiecare data interesul mai larg al Romaniei. Si in intalnirile de la Congres, si in intalnirile cu Administratia Obama, si in intalnirea de la Pentagon sau cu cei din mediul academic american, am pledat ca Secretariatul General al NATO sa revina in 2014 uneia dintre tarile nou aliate", a declarat Geoana pentru Mediafax.

Fostul ministru de Externe al Romaniei a tinut sa precizeze ca o discutie similara a fost purtata si inainte de numirea in 2009 a lui Anders Fogh Rasmussen ca secretar general al NATO, in contextul in care era avut in vedere rolul jucat de noii aliati in structura de securitate transatlantica si in razboaiele din Irak si Afganistan. Prin urmare, "dupa mandatul lui Rasmussen, este normal ca optiunea sa revina in actualitate", a completat acesta.

Declaratiile fostului presedinte PSD au venit ca replica la speculatiile aparute in presa duminica seara, cand un site de stiri a lansat zvonul potrivit caruia in cancelariile occidentale s-ar discuta posibilitatea ca viitorul secretar general al NATO sa fie Traian Basescu, acesta urmand sa isi preia mandatul la data de 14 aprilie 2014.

Administratia Prezidentiala neaga orice propunere pentru secretariatul general NATO

Administratia Prezidentiala a dezmintit aceste informatii, precizand intr-un comunicat remis presei luni ca "nicio institutie a statului roman nu a facut vreo astfel de propunere".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News