Geoana: Reactia MAE rus e inacceptabila si deplasata, denaturand declaratiile lui Ponta

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 20:524079 citiri
Geoana: Reactia MAE rus e inacceptabila si deplasata, denaturand declaratiile lui Ponta

Senatorul PSD Mircea Geoana afirma ca reactia Ministerului Afacerilor Externe din Federatia Rusa este "inacceptabila si deplasata", denaturand "in mod voit si tendentios" declaratiile premierului Victor Ponta de la Alba Iulia privind relatiile actuale si viitoare ale Romaniei cu Republica Moldova.

"Prins intr-o realitate paralela, care guverneaza actiunile Federatiei Ruse in ultima perioada prin care submineaza integritatea teritoriala si suveranitatea vecinilor sai, MAE rus incearca sa reinvie o retorica specifica propagandei sovietice pentru a influenta dezbaterea din Republica Moldova inaintea campaniei electorale din aceasta toamna", considera Geoana, intr-un comunicat de presa.

Rusia: Declaratia lui Ponta privind anexarea R. Moldova, iresponsabila si inacceptabila!

Senatorul PSD mai precizeaza, in acelasi comunicat, ca "premierul Ponta a vorbit, in mod repetat, despre destinul comun al Romaniei si Republicii Moldova intr-o Europa unita, exprimand speranta ca invitatia adresata Republicii Moldova de aderare la UE si ratificarea Tratatului aferent sa se produca pana in 2018-2019, la celebrarea a 100 de ani de la faurirea Marii Uniri, respectiv in perioada in care Romania va asigura presedintia semestriala a Consiliului European".

"Cred ca obligatia noastra este sa aratam ca suntem toti romani, ca avem toti o sansa, putem sa vorbim cu adevarat despre Marea Unire, Marea Unire in Europa cu cei de pe malul stang al Prutului. (...) Vreau, ca presedinte, impreuna cu Guvernul pe care dvs il veti sustine, sa muncim pentru romani, vreau sa facem schimbarea adevarata si sa facem Marea Unire pentru Romania", a declarat Victor Ponta, la Congresul extraordinar al PSD, la Alba Iulia, vinerea trecuta.

Ponta, validat candidatul PSD la prezidentiale: Referiri la Marea Unire, Nastase si portofoliul UE

Moscova isi exprima ingrijorarea in legatura cu declaratiile premierului roman Victor Ponta cu privire la viitorul Republicii Moldova, facute la o intalnire cu activisti ai Partidului Social-Democrat (PSD) la Alba Iulia, mentioneaza Departamentul de Informare si Presa din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei, intr-un comentariu postat marti pe site-ul oficial internet al MAE rus.

Din apelurile deschise ale candidatului la functia de presedinte al Romaniei "de a infaptui a doua mare unire in 2018" rezulta clar ca anumite cercuri politice de la Bucuresti alimenteaza in continuare planuri anexioniste fata de tara vecina neutra si suverana, se mentioneaza in acelasi text.

Diplomatia rusa considera "iresponsabile si inacceptabile astfel de declaratii din afara in conditiile campaniei electorale care a inceput in Republica Moldova".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News