Geoana: Ponta este inamicul numarul unu in Romania

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 08:486147 citiri
Geoana: Ponta este inamicul numarul unu in Romania
Foto: Facebook/Mircea Geoana

Mircea Geoana, recent exclus din PSD, l-a atacat pe premierul Victor Ponta, numindu-l "inamicul numarul unu in Romania" si a aratat ca acesta "tine prizionier PSD si viitorul acestui partid".

"Niciodata nimeni in politica romaneasca nu a mers atat de jos la atacul personal. Unde sa te duci mai jos de asta? Si atunci cum crede cineva ca actualul presedinte va putea sa conlucreze cu actualul premier, lovit de tren? El este o holograma, nu mai este un om politic in viata. Tine prizionier PSD si viitorul acestui partid", a spus Geoana, la Realitatea Tv.

Geoana este de parere ca "exista posibilitatea unui alt prim-ministru cu aceeasi majoritate" si este in interesul PSD sa continue guvernarea.

"Vreau ca PSD sa stea la guvernare. Eu cred ca, in acest moment, se poate. Ma uit cat de cat limpede la aceasta situatie si las mania mea deoparte. Sunt un om lucid. O spun cu toata seriozitatea, in acest moment, exista posibilitatea unui alt prim-ministru cu aceeasi majoritate", a afirmat social-democratul.

"Pentru interesul, pe termen scurt si mediu al PSD, trebuie sa tinem guvernarea, pentru ca avem o obligatie sa guvernam, sunt cativa ministri buni: Banicioiu, Teodorovici, Valcov. Haideti sa nu spunem ca totul e gresit. Problema de fond e Victor Ponta, el este inamicul numarul unu, astazi, in Romania (...) In clipa de fata, ma tem ca agatarea lui Ponta de guvernare ne va duce in sondaje in jos, daca nu suntem atenti, vom fi atat de jos, incat la locale ne vom rupe coloana vertebrala, care sunt alesii locali ai PSD", a mai spus fostul ministru de Externe.

Pentru alegerile din 2016 insa, daca PSD vrea sa aiba o sansa, trebuie sa ramana fara Ponta, cel "care atrage atat de multa energie negativa".

"Toata lumea stie ca Ponta e un bolovan care atarna de sansele de reinventare ale PSD. Problema pe care PSD o are astazi, pentru prima data in 25 de ani, PSD se afla si datorita calendarului electoral foarte strans, alegeri locale si parlamentare in 2016, in cea mai cumplita incercare din existenta noastra.

Schimbarea lui Ponta si a lui Dragnea e obligatorie. In momentul in care ai o infrangere catastrofala, este un minim gest de igiena democratica si este un instinct de supravietuire", a aratat acesta, cu referire la infrangerea lui Ponta in prezidentiale.

"Niciodata nemultumirea si votul negativ la adresa candidatului PSD nu a fost mai mare decat impotriva lui Ponta, furia opiniei publice impotriva lui Ponta e uriasa. Din punct de strict politic si al interesului PSD, daca vrem sa avem o sansa in 2016, daca ramanem la guvernare, trebuie sa ramanem fara cel care atrage atat de multa energie negativa.

Victor Ponta nu este din filmul asta. Cu cat sta mai mult, cu atat pornirea impotriva PSD va creste. PSD nu a fost niciodata atat de violent contestat de catre cineva si cauza principala este ramanerea la conducerea guvernului a lui Victor Ponta", a continuat Geoana.

"Dragnea, Ponta, Ghita, care sunt principalii responsabili pentru o catastrofa electorala, trebuie sa faca un pas in spate" a solicitat social-democratul.

"Ma uit la colegii mei din nivelul doi si trei. Cei din nivelul unu e clar ca sunt prinsi la guvernare, dar oamenii autentici din PSD, care nu au interese legate de guvernare imediata, ei stiu ca, in clipa de fata, a cere, a determina ca Dragnea, Ponta, Ghita, care sunt principalii responsabili pentru o catastrofa electorala, trebuie sa faca un pas in spate, ei au un instinct de supravietuire al patidului. Ceilalti au un instinct de sinucigas", a incheiat Mircea Geoana.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News