Geoana pleaca din Guvern dupa ce a fost exclus din PSD

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 15:324887 citiri
Geoana pleaca din Guvern dupa ce a fost exclus din PSD
Foto: Arhiva

Senatorul Mircea Geoana a declarat vineri ca functia sa de Inalt Reprezentant al premierului Victor Ponta era "formala in mare masura" si "a incetat" in contextul excluderii sale din PSD.

"Nu voi mai fi in guvern. A fost o chestiune pe care am acceptat-o din dorinta de a da un pic de credibilitate actiunii guvernului. Ea este formala, in mare masura. Puteti considera ca ea a incetat", a spus Geoana, la Senat.

"Nici nu a fost o functie foarte activa. Am folosit-o extrem de selectiv in chestiuni importante pentru romani", a adaugat el.

Mircea Geoana a fost exclus din PSD ca urmare a deciziilor luate joi in cadrul Comitetului Executiv National al acestui partid.

Votul in diaspora: Ponta a decis deliberat sa nu faca mai multe sectii. Va raspunde legal

Pe 12 februarie, senatorul PSD Mircea Geoana a fost numit, printr-o decizie a premierului Victor Ponta, Inalt Reprezentant al prim-ministrului pentru promovarea proiectelor economice strategice si de diplomatie publica.

Potrivit deciziei respective, publicate in Monitorul Oficial, postul ocupat de Geoana a fost infiintat in cadrul Cancelariei premierului, fiind vorba despre o functie onorifica si neremunerata.

Geoana, Vanghelie si Sova, exclusi din PSD, se cere si mazilirea lui Iliescu. Razboiul declaratiilor continua

In document, se mentioneaza ca functia respectiva are mai multe atributii, printre care se numara promovarea unor obiective economice regionale ale Romaniei, tinand seama de interesul mediului de afaceri din Romania de a accesa noi piete, inclusiv din perspectiva initiativei de creare a unui coridor economic denumit generic "Noul Drum al Matasii".

De asemenea, un alt obiectiv era acela de a organiza in Romania conferinte anuale in domeniul economic, care sa atraga personalitati din domeniul politicii internationale si mediului de afaceri, dar si participarea la proiectele Guvernului privind promovarea Romaniei in strainatate in vederea atragerii investitiilor straine.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News