Geoana: Parlamentele nationale trebuie sa se implice in solutionarea crizei economice

Vineri, 14 Mai 2010, ora 22:14
1279 citiri
Geoana: Parlamentele nationale trebuie sa se implice in solutionarea crizei economice

Parlamentele nationale trebuie sa isi intareasca mecanismele de monitorizare asupra guvernelor si sa se implice activ in solutionarea crizei economice, a declarat vineri seful Senatului, Mircea Geoana.

"Parlamentele nationale trebuie sa continue sa adopte masurile necesare pentru a depasi actuala criza economica, dar, in acelasi timp, aceste masuri trebuie corelate cu reformele pe termen mediu si lung de care statele membre ale Uniunii Europene au nevoie", a declarat Mircea Geoana, prezent la Conferinta Presedintilor Parlamentelor Nationale din cadrul Uniunii Europene, ce a avut loc la Stockholm, in perioada 13-14 mai, dupa cum se arata intr-un comunicat al PSD, remis Ziare.com.

Presedintele Senatului a pledat pentru o mai mare implicare a forurilor legislative nationale in gasirea solutiilor pentru iesirea din criza care a afectat majoritatea statelor UE.

"Dincolo de rolul organismelor internationale, al Comisiei Europene si al Parlamentului European, si Parlamentele nationale trebuie sa se implice mai activ in gasirea solutiilor necesare pentru combaterea crizei economice", a declarat Presedintele Senatului.

Mai mult, Mircea Geoana a propus ca intalnirile Conferintelor Presedintilor Parlamentelor Nationale din cadrul Uniunii Europene sa se desfasoare in aceeasi perioada cu Consiliul European, astfel incat sa existe o mai buna coordonare intre cele doua evenimente.

Totodata, el a sustinut ca "guvernanta economica, locurile de munca si cresterea economica constituie provocarea principala pentru Europa astazi". In acest sens Mircea Geoana a propus infiintarea unui grup de lucru comun, la nivelul Parlamentelor nationale si al Parlamentului European, privind aceasta prioritate europeana.

Presedintele Senatului a subliniat faptul ca strategia "Europa 2020" trebuie sa invete din esecurile Agendei Lisabona, pe care o inlocuieste.

"Parlamentele nationale trebuie sa isi intareasca mecanismele de monitorizare asupra guvernelor, astfel incat acestea sa isi respecte obligatiile insusite. De aceea, este absolut necesar ca "Europa 2020" sa contina un mecanism clar prin care aceasta acest lucru sa se poata realiza", a mai afrmat Mircea Geoana.

Geoana face "decalogul minciunilor lui Traian Basescu"

Temele dezbatute in cadrul acestei conferinte s-au axat pe intarirea mecanismului de colaborare intre Parlamentele nationale ale statelor membre, precum si stabilirea unei mai stranse colaborari intre acestea si Parlamentul European, asa cum prevede Tratatul de la Lisabona. Totodata, participantii au ridicat si problema rolului pe care COSAC trebuie sa il poarte pe viitor, in special in zonele privind lidertatea, securitatea si justitia.

Geoana: 2,8 milioane de romani nu-si vor putea plati facturile la energie

La conferinta au participat Jerzy Buzek, Presedintele Parlamentului European, Maros Sefcovic, Vice-presedinte al Comisiei Europene, Roberta Anastase, Presedintele Camerei Deputatilor si Presedinti ai Camerelor Pralamentelor statelor member UE, precum si ale tarilor candidate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Geoana, #Geoana parlament criza, #parlament solutii criza , #stiri Mircea Geoana
Comentarii
Poza vin_de_sfecla
vin_de_sfecla
rank 3
Conform psihologiei multimilor, parlamentul este o multime (o comisie mai mare) cu un IQ general egal cu cel mai mic IQ intalnit la indivizii care il compun