Geoana, marul discordiei intre PSD si PC

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 08:44
2106 citiri
Geoana, marul discordiei intre PSD si PC
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PC Daniel Constantin a sustinut ca, daca Mircea Geoana nu va mai fi membru al PSD, atunci conservatorii vor lua in discutie primirea acestuia in partidul lor, insa liderul PSD Victor Ponta i-a amintit ca protocolul PSD-PC interzice trecerea de membri de la o formatiune la alta.

Liderul conservator a sustinut ca venirea lui Mircea Geoana in PC nu este un subiect pentru partidul sau atata timp cat acesta este "presedinte.... membru al PSD". "Daca domnul Geoana nu va mai fi presedinte al PSD, imi cer scuze, nu presedinte, ci membru al PSD...", a incercat Constantin sa explice, intr-o interventie telefonica facuta duminica intr-o emisiune RTV care-l avea drept invitat pe Victor Ponta.

Drept urmare, Ponta a intervenit corectandu-si partenerul de Opozitie. "Poate nu stiti, dar nu mai este presedinte (Mircea Geoana - n.r.). E bine daca stiti si dvs, chiar daca ati semnat cu el acordul, acum trebuie sa va vedeti cu mine, ce sa faceti", a comentat presedintele PSD.

"Ma vad cu placere de fiecare data", a revenit Constantin. "Nu ma confundati atunci", a replicat Ponta.

Liderul PC a continuat spunand ca nu a semnat niciun protocol cu presedintele Senatului, insa Victor Ponta i-a reamintit ca a parafat in schimb un protocol cu PSD-ul.

"Atata timp cat domnul Geoana este membru al PSD, nu cred ca e un subiect de discutie pentru PC. Daca domnul Geoana nu va mai fi membru din diferite motive, fie ca-l excludeti dvs, fie ca isi va da demisia, atunci va fi un subiect de discutie in interiorul PC", a spus Daniel Constantin.

"Domnul Daniel Constantin ar trebui sa reciteasca protocolul cu noi, sa stie ca daca PSD ia pe cineva de la PC, se rupe protocolul - noi n-am luat pe nimeni - si daca PC ia pe cineva de la PSD se rupe protocolul. Dar cred ca nu l-a citit. Era mai bine daca se abtinea de data asta, dar maine ma vad cu dansul si o sa-i transmit", a conchis Ponta.

Mai multe publicatii online au avansat ideea ca Mircea Geoana ar urma sa plece din PSD catre PC, eventual chiar pentru a deveni presedinte al acestui partid, unul din scopurile acestei miscari fiind refacerea tandemului din campania din 2009 Mircea Geoana-Crin Antonescu.

De asemenea, cu Geoana in fruntea PC, electoratul liberal ar accepta cu mai multa usurinta o alianta PNL-PC, ale carei beneficii posibile au fost invocate public de Crin Antonescu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Geoana Ponta PSD PC, #Geoana presedinte PC, #Ponta protocol PC Geoana , #PSD
Comentarii
Poza ioana1
ioana1
rank 5
ne doare-n brisca cine va fi si unde va fi , avem ceva la chestia asta?