Geoana: Mai multe tari vor sa faca parte dintr-un sistem antiracheta NATO

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 15:52
1372 citiri
Geoana: Mai multe tari vor sa faca parte dintr-un sistem antiracheta NATO

Mircea Geoana, presedintele Senatului, a declarat luni, in cadrul Adunarii Parlamentare NATO, ca mai multe tari si-ar dori sa faca parte din sistemul antiracheta al NATO, si nu doar al Statelor Unite.

"Tot mai multe tari isi exprima interesul sa faca parte dintr-un sistem antiracheta care sa fie un sistem NATO si nu doar al Statelor Unite. Faptul ca Spania a semnat un astfel de acord inseamna ca pana la summit-ul de la Chicago vom avea un inceput de sistem antiracheta al NATO", a declarat Mircea Geoana, in cadrul AP NATO.

Seful Senatului a declarat ca se spera ca evolutiile atitudinii Rusiei cu privire la sistemul de aparare sa fie pozitiv si ca exista deja o oferta "fara precedent" de colaborare cu Rusia, in care "doua sisteme independente" sa-si desfasoare activitatea. Este vorba despre scutul antiracheta NATO, care sa isi desfasoare acitivitatea in spatiul Aliantei Nord-Atlantice, iar sistemele rusesti in zona de interes a Rusiei.

Mircea Geoana a declarat ca este nevoie de transmiterea unor mesaje pozitive si de angajare pentru partenerii din zona Marii Negre - Georgia, Republica Moldova si Azerbaidjan, in materie de aparare.

Geoana - despre militarii romani, mai prost platiti si echipati

Romania a semnat un acord cu Statele Unite de amplasare a unor elemente din scutul antiracheta la baza Deveselu din judetul Olt. Pana in 2015, aici vor fi amplasate trei interceptoare de rachete, inclusiv rachete SM-3.

Sistemul antiracheta, despre care Statele Unite sustin ca este exclusiv defensiv, amplasat in cazul unor atacuri cu rachete ale Iranului, a provocat nemultumire in Rusia.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Mircea Geoana, #Geoana scut antiracheta, #Geoana antiracheta NATO , #senator