Geoana: Lazaroiu incearca sa se apere de o eventuala noua suspendare a lui Basescu

Vineri, 13 August 2010, ora 08:50
1934 citiri
Geoana: Lazaroiu incearca sa se apere de o eventuala noua suspendare a lui Basescu

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a negat ca partidul pe care l-a condus ar fi adus vreo "contributie" la starea jalnica a Romaniei cand a initiat suspendarea presedintelui, asa cum a declarat joi Sebastian Lazaroiu la televiziunea Ziare.com, si spune ca de fapt consilierul prezidential incearca sa se apere "cu anticipatie" impotriva unei eventuale noi suspendari.

"Parerea mea este ca domnul Lazaroiu incearca sa se apere cu anticipatie. Adica, se uita la un film de la Cupa Mondiala din 1970, de la Guadalajara, care a fost acum cativa ani de zile, si incearca de fapt sa vorbeasca indirect de ceea ce unii vorbesc, de o eventuala noua suspendare a presedintelui", a declarat social democratul, joi seara, la Antena 3.

Mircea Geoana a precizat insa ca nu crede ca se va incerca o noua suspendare a presedintelui Basescu, deorece acum miza este schimbarea Guvernului Boc.

"Cred ca este o acuzatie nefondata si cred ca daca am apuca sa luam din spate declaratiile domnului Basescu si ale PD-L, ca nu vine criza, ca nu se intampla nimic, (...) acest lucru este evident", a conchis Geoana.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu afirma ca una dintre cauzele principale ale situatiei extrem de dificile in care se afla Romania astazi a fost suspendarea presedintelui Traian Basescu, in 2007, actiune politica soldata cu un esec, dar care a avut consecinte negative enorme, greu de anticipat atunci.

Lazaroiu: Romania e aici si din cauza suspendarii lui Basescu

Intrebat de cititorii Ziare.com daca Opozitia va profita de scaderea dramatica a presedintelui in sondaje pentru a incerca o noua suspendare a sa, odata cu daramarea Guvernului prin motiune de cenzura, Sebastian Lazaroiu a admis ca exista un plan in acest sens al PSD si PNL, anuntat public de altfel.

"Nu stiu cand se va intampla, dar cele doua actiuni politice nu se vor intampla decat impreuna, cand Opozitia va avea o majoritate care sa dea jos guvernul si cand, probabil, se va actiona si in vederea suspendarii presedintelui(...), Dar nu stiu daca cineva s-a gandit pana acum ca noi suntem in situatia in care suntem, dificila din punct de vedere economic, mai ales in structura bugetului, si din cauza suspendarii presedintelui din 2007. Sa ne reamintim ca suspendarea a avut loc in mai 2007. O actiune nepregatita de Opozitie, ei se asteptau sa aiba succes pana la urma.

Efectele pentru partidele care au initiat acest demers au fost dramatice, au fost sondaje care aratau ca PSD avea 15%, PNL 7%, iar PD-L la 50%! Efectul a fost dramatic intr-o luna sau doua, din cauza suspendarii, pentru ca oamenii au considerat actiunea nelegitima. Speriati, si PSD si PNL, chiar si UDMR, au inceput sa arunce cu banii. Amintiti-va cand s-a marit punctul de pensie: in iulie sau august 2007, cand speriati de consecintele electorale au inceput sa arunce cu bani(...) Iar acum constatam ca trebuie sa ne imprumutam ca sa dam acele pensii majorate foarte mult. (...)

Mi-e teama ca genul asta de evenimente cu mare incarcatura politica au consecinte pe care nici macar nu le putem anticipa pe termen mediu si lung. Sigur, e si criza la mijloc, dar noi suntem unde suntem pentru ca unii au fost atat de speriati de prostia pe care au facut-o in mai 2007 incat, pur si simplu au spulberat bugetul", a explicat consilierul prezidential.

Lazaroiu: Partidul lui Diaconescu are sanse sa intre in Parlament, PD-L risca sa nu mai intre

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Mircea Geoana suspendare Basescu, #Mircea Geoana Sebastian Lazaroiu , #Traian Basescu