Geoana: La regionalizare trebuie sa contribuim cu totii, Basescu asteapta un esec

Marti, 06 August 2013, ora 20:202023 citiri
Geoana: La regionalizare trebuie sa contribuim cu totii, Basescu asteapta un esec
Foto: Antena 3

Senatorul PSD Mircea Geoana este de parere ca regionalizarea reprezinta un subiect de interes national la care trebuie sa contribuie toti romanii, criticandu-l in acest context pe presedintele Traian Basescu.

"Atacurile din ultima perioada la adresa procesului de regionalizare nu fac bine Romaniei. Cei care vorbesc despre amanarea regionalizarii cu 10 ani, pana in 2022, sau cei care critica de pe margine, asa cum procedeaza presedintele Traian Basescu uita ca regionalizarea nu este subiectul USL, al PSD, al PNL sau al presedintelui.

Regionalizarea este un subiect de interes national pentru Romania, la constructia caruia trebuie sa contribuim cu totii", scrie fostul ministru de Externe, pe Mirceageoana.ro.

Basescu: Nu cred ca se va face regionalizare in Romania (Video)

Acesta intensifica atacul la adresa presedintelui Traian Basescu, in contextul declaratiilor acestuia despre regionalizare si termenul cand aceasta va avea loc.

"Senzatia ca presedintele Basescu sta si se bucura de pe margine asteptand un eventual esec al regionalizarii transmite un sentiment foarte neplacut de sacrificare a interesului national pe altarul certurilor politice nesfarsite. Nimeni nu mai are nevoie de blocaje si 'smetii' politice.

Contributia presedintelui trebuie sa fie una constructiva, care sa ajute la unirea cetatenilor in jurul unui proiect de care depinde dezvoltarea echilibrata a Romaniei. Altfel, atitudinea sa echivaleaza cu blocarea intr-o activitate distructiva continua care, dupa 9 ani de mandat, nu lasa nimic in urma", considera Mircea Geoana.

Ponta nuanteaza: Regionalizarea se va intampla in acest mandat

Senatorul PSD afirma ca regionalizarea este "un subiect foarte important pentru beneficiile economice si administrative pe care le poate aduce romanilor", insa discutia este amanata deja de prea mult timp "din motive politicianiste".

Totodata, fostul ministru de Externe este de parere ca discutia despre regionalizare trebuia sa aiba loc inca din momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

"Nu spun sa facem regionalizarea maine, fiind evident ca trebuie sa analizam procesul cu atentie, dar ea trebuie facuta in mandatul actualei guvernari a USL, care si-a propus ca obiectiv asezarea Romaniei pe un drum de reconstructie si dezvoltare, dupa o guvernare PDL dezastruoasa pentru Romania", a mai sustinut Mircea Geoana.

F.N.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News