Geoana il scuza pe Ponta: Nu conteaza daca lista e trimisa la CE sau la Consiliu

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 23:20
2871 citiri
Geoana il scuza pe Ponta: Nu conteaza daca lista e trimisa la CE sau la Consiliu
Foto: Antena 1

Presedintele Comisiei de politica externa a Senatului, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, ca nu conteaza unde a fost trimis memorandumul privind participarea Romaniei la Consiliul European din 28 si 29 iunie.

Intrebat de ce memorandumul privind participarea la Consiliul European a fost trimis la Comisia Europeana, cum a anuntat Victor Ponta, Mircea Geoana a declarat ca nu stie cui a fost trimis si ca este mai degraba o chestiune protocolara.

"A informat probabil autoritatile competente. Nu stiu cui s-a transmis. Cu cine se comunica la Bruxelles este mai degraba o chestiune protocolara", a precizat Geoana.

"Astazi, Ministerul de Externe a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeana, componenta delegatiei Romaniei si mandatul delegatiei Romaniei. Am primit tot astazi agenda finala a reuniunii de pe 28-29. Pot sa va confirm ca punctele aflate pe ordinea de zi a Consiliului European sunt reprezentate de situatia economica si sociala in acest moment in Europa si Mecanismul financiar multianual 2014-2020, adica exact subiectul pe care l-am dezbatut la Bucuresti impreuna cu presedintele Barroso si alti noua prim ministri", a anuntat, miercuri, Victor Ponta.

El a facut publica si componenta delegatiei. "Componenta este primul ministru, ministrul afacerilor externe, dl Marga, ministrul afacerilor europene, dl Orban", a spus el.

Potrivit regulilor, componenta delegatiilor pentru reuniunea din 28 si 29 iunie trebuie trimisa Consiliului European, si nu Comisiei Europene, intrucat aceasta din urma nu are niciun rol in organizarea reuniunii sefilor de stat si de guvern.

Ambasadorii UE ne-au incurajat sa rezolvam problema rational

Intrebat daca neincluderea presedintelui pe lista delegatiei exclude participarea acestuia, Geoana a declarat ca nu poate spune acest lucru.

"Nu pot spune acest lucru, dar din punct de vedere strict formal, din punct de vedere strict politic, dar si birocratic, un astfel de memorandum, daca ar fi fost sa participe presedintele, ar fi trebuit sa-l aiba pe presedinte inclus in acest memorandm, intr-o forma sau alta", a explicat Geoana.

Presedintele Comisiei de politica externa a Senatului a precizat ca problema reprezentarii a fost discutata si in cadrul reuniunii de miercuri cu ambasadorii din UE.

"A fost mai degraba o incurajare ca acest subiect sa fie transat cu calm si rational. Evident, nimeni nu doreste ca acest subiect sa explodeze pe masa Consiliului, ar fi un lucru contraproductiv si pentru reputatia noastra, dar si pentru atmosfera generala deja foarte agitata in Europa", a precizat Mircea Geoana.

Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Deși declarația scandaloasă la adresa moldovenilor făcută săptămâna trecută la Timișoara de Marcel Ciolacu a stârnit indignare în opinia publică, acesta nu este la prima...
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
#Geoana Ponta lista Bruxelles, #Ponta scos Basescu lista, #Geoana memorandum Bruxelles , #senator