Geoana il da in judecata pe Basescu: I-a furat "inima"

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 14:504190 citiri
Geoana il da in judecata pe Basescu: I-a furat "inima"
Foto: Arhiva Ziare.com

Mircea Geoana, presedintele Partidului Social Romanesc (PSRO), a anuntat ca il va da in judecata pe Traian Basescu pentru plagiat.

Fostul sef de stat este acuzat ca a copiat un insemn al PSRO in noua sigla a partidului Miscarea Populara, se arata intr-un comunicat al formatiunii lui Geoana, remis joi Ziare.com.

Elementul comun al celor doua sigle este conturul unei inimi. Sigla Miscarii Populare contine in interiorul inimii acronimul "MP", in timp ce logo-ul PSRO infatiseaza harta Romaniei.


Foto: Arhiva Ziare.com


Foto: Facebook/Partidul Social Romanesc

"Partidul Social Romanesc va contesta, la Tribunalul Bucuresti, plagiatul lui Traian Basescu, cel care, pe acelasi sistem al lansarii zvonurilor false in opinia publica, in incercarea disperata de a atrage electoratul, a recurs la o metoda neortodoxa, folosind in noua sigla a Miscarii Populare insemnul P.S.RO, lucru interzis de Legea Partidelor Politice", se precizeaza in documentul citat.

Mircea Geoana subliniaza ca partidul sau "are o decizie definitiva si irevocabila a Tribunalului Bucuresti, care confirma ca semnul permanent propriu al formatiunii noastre politice este reprezentat de o inima si stema tarii".

"Cu acest insemn, P.S.RO este inscris in registrul partidelor politice, neexistand niciun fundament pentru care, din punct de vedere juridic, cineva ar putea sa-i conteste autenticitatea.

Nu acelasi lucru poate spune si Traian Basescu, cel care, in numai cateva zile de cand a preluat sefia Miscarii Populare, a si reusit primul sau plagiat in calitate de sef al acestei formatiuni, folosind simbolul Partidului Social Romanesc, inima, in sigla noului sau partid", sustin reprezentantii PSRO.

Mircea Geoada il acuza pe fostul presedinte ca a apelat la acest tertip pentru a fura voturi de la PSRO la viitoarele alegeri.

"Faptul ca Traian Basescu incearca, prin aceasta metoda neortodoxa, sa induca electoratul in eroare, mai ales ca buletinele de vot pe care cetatenii vor pune stampilele sunt alb-negru, ceea ce face confuzia si mai probabila, este tocmai realitatea ca a decis sa renunte la vechea sigla a Partidului Miscarea Populara.

Vazand ca alegerile se apropie, recurgerea la acest tertip a reprezentat, pentru Traian Basescu, calea cea mai rapida de a lua voturi nemeritate, moralitatea fiind lasata deoparte, corectitudinea fata de electorat fiind neimportanta, iar tot ce conteaza consta intr-un numar cat mai mare de stampile puse pe o sigla plagiata", se explica in comunicatul PSRO.

Basescu a fost ales sambata trecuta presedinte al Miscarii Populare, cu vot deschis, in cadrul Congresului PMP reunit la Sala Palatului. Reprezentantii partidului s-au intalnit pentru a-si aleage noua conducere, dar si pentru a schimba numele formatiunii in "Miscarea Populara", asa cum a propus recent chiar fostul lider de la Palatul Cotroceni.

Congres PMP cu final asteptat: Basescu a fost ales presedinte al Miscarii Populare

Basescu, din nou presedinte: Am sansa sa mai bat o data PSD (Foto)

Si Partidul Popular European (PPE) si-a schimbat recent sigla, folosind tot o inima pentru noul logo.


Foto: Twitter/PPE

D.T.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News