Geoana: Fara a se ocupa de summit, Basescu si Tariceanu se cearta pe poseta Noricai

Vineri, 25 Ianuarie 2008, ora 21:25 1295 citiri

Actuala putere este mai preocupata de scandalul Norica Nicolai decat de oportunitatea pe care tara noastra o are prin organizarea summitului NATO, a explicat vineri liderul PSD, Mircea Geoana, cu ocazia unei intalniri cu tinerii pededisti, relateaza NewsIn.

"Ceea ce face azi si presedintele si premierul, care se cearta ba pe poseta doamnei Nicolai, ba pe portofoliul domnului Melescanu, care e si ministru al Apararii, este cea mai proasta forma ca noi sa lipsim din jocul legat de agenda summit-ului NATO de la Bucuresti", a comentat Geoana, vineri, la o reuniune a TSD.

Presedintele social-democratilor le-a vorbit tinerilor pesedisti despre problema summit-ului NATO care va avea loc in aprilie la Bucuresti si a exprimat opinia ca autoritatile romane ar trebui sa faca ceva mai mult decat sa-i faca pe liderii straini sa se simta bine in Romania.

"Daca domnii Basescu, Tariceanu, Cioroianu doresc ca Romania sa nu fie decat o gazda placuta si generoasa pentru liderii mondiali, liberi sa o facem. (...) Ceea ce trebuie sa facem este sa influentam agenda summit-ului de la Bucuresti, astfel incat sa convingem partenerii nostri ca aceasta ofensiva ruseasca nu este o chestiune care se va opri prea curand. [...] Ca in conditiile in care rusii si-au plantat resursele de influenta si de energie ba pe la unguri, ba pe la bulgari, Romania va ramane izolata din punctul de vedere al politicii energetice, inca un numar lung de ani", a declarat Mircea Geoana.

Pe de alta parte, liderul PSD i-a asigurat pe tinerii pesedisti ca ii va pune pe listele de la locale si i-a indemnat sa nu intre in politica avand intentia de a face bani din aceasta meserie sugerandu-le sa tina "ca la ochii din cap" la reputatia lor, ca fiind cel mai important lucru din viata.

"Pentru noi e importanta nu numai desemnarea candidatului care are cele mai multe sanse sa castige, dar si a proiectului si a ofertei care reprezinta ceva dupa ce bucuresteanul, clujeanul, craioveanul isi voteaza primarul pe care vrea sa-l aleaga. Provocarea pe care o lansez in interiorul partidului este sa vorbim si despre candidati, ii masuram, facem sondaje, dar pe fond noi nu avem voie sa mergem doar cu o icoana a unui candidat in fata, iar in spate sa nu fie o oferta concreta", a afirmat Mircea Geoana.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News