Geoana face o noua vizita de lucru in SUA, dupa cea care l-a costat sefia Senatului

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 17:50
3577 citiri
Geoana face o noua vizita de lucru in SUA, dupa cea care l-a costat sefia Senatului
Foto: Arhiva

Mircea Geoana, senator independent, va efectua o vizita de lucru in SUA, prilej cu care va participa la "National Prayer Breakfast", alaturi de numerosi politicieni si reprezentanti ai corpului diplomatic din peste 100 de tari.

Vizita va avea loc in perioada 1-4 februarie 2012, in Washington si New York.

Conform unui comunicat remis Ziare.com, obiectivele vizitei sunt legate de "intensificarea dimensiunii economice a relatiei dintre Romania si SUA si ridicarea colaborarii pe acest palier la aceeasi intensitate ca si colaborarea din domeniul militar".

De asemenea, printre obiectivele vizitei se afla de includerea Romaniei in programul Visa Waiver.

"Totodata, Mircea Geoana va avea cu interlocutorii americani si un schimb de opinii cu privire la evolutiile si perspectivele politice, socio-economice si electorale din cele doua tari", se mai arata in comunicatul citat, in care se precizeaza si ca aceasta deplasare "este o continuare a vizitei pe care a efectuat-o in perioada octombrie-noiembrie 2011, atunci cand s-a intalnit cu numerosi membri ai Congresului American, ai administratiei americane, precum si cu reprezentanti ai comunitatii de afaceri".

Cu prilejul vizitei sale la Washington, Mircea Geoana va avea intalniri si cu membri ai Administratiei SUA, senatori si congressmeni americani, precum si cu membri ai grupului de prietenie cu Romania din cadrul Congresului SUA.

National Prayer Breakfast este un eveniment anual ce are loc, incepand cu 1953, in Washington in prima zi de joi a lunii februarie, si este organizat de membri ai Congresului Statelor Unite.

Conform programului stabilit, la Washington, Mircea Geoana va avea o intalnire si cu Joseph Gildenhorn, presedintele Centrului International Woodrow Wilson, o prestigioasa institutie americana a carei misiune este sa ofere un punct de contact intre mediul academic si profesionist si mediul politic care elaboreaza politici publice.

"Avand in vedere experienta pe care Centrul International Woodrow Wilson o are in domeniul politicilor publice, acesta poate deveni un partener de baza al Comitetului National pentru Dezvoltare", se arata in comunicatul remis presei de senatorul independent.

Cu reprezentantii comunitatii romanesti din SUA si Canada, Mircea Geoana va discuta despre "identificarea de modalitati prin care profesionistii romani aflati pe continentul Nord-American se pot implica activ in realizarea unui nou proiect pentru dezvoltarea Romaniei".

De asemenea, la sediul Camerei de Comert Romano-Americane din New York se va organiza o masa rotunda la care se vor analiza "mediul politic si cel de afaceri din Romania".

"Cu aceasta ocazie, Mircea Geoana va discuta cu numerosi oameni de afaceri si investitori romani si americani despre oportunitatile de intensificare a relatiei economice si comerciale dntre SUA si Romania", se precizeaza in incheierea comunicatului remis presei de senatorul independent.

Geoana, despre planurile sale pentru 2012, anul schimbarii, pe ... YouTube (Video)

Precedenta vizita in SUA a lui Mircea Geoana a constituit factorul declansator care a dus la excluderea sa din PSD si s-a soldat cu pierderea functiei de presedinte al Senatului.

Potrivit speculatiilor din presa, Victor Ponta si Crin Antonescu au fost vadit nemultumiti de faptul ca Mircea Geoana si-a organizat propria vizita si nu s-a multumit sa le deschida usile la Washington celor doi capi ai USL. Acesta a fost ultimul eveniment dintr-o serie de iesiri publice si declaratii ale fostului prezidentiabil PSD care l-au facut pe Victor Ponta sa decida excluderea lui Geoana din PSD, pentru a-i linisti pe partenerii liberali in legatura cu sustinerea la prezidentialele din 2014 ce ii va fi acordata lui Crin Antonescu de catre PSD.

In numele carei Romanii vorbeste Mircea Geoana la Washington?

Excluderea lui Mircea Geoana, dupa o serie intreaga de fortari ale statutului PSD de catre Comisia de Integritate, s-a soldat si cu pierderea de catre USL a celei de-a doua functii in stat, cea de presedinte al Senatului, castigata prin vot de PDL, prin senatorul Vasile Blaga.

Reactii la votul din Senat - Geoana: Inceputul sfarsitului liderilor USL

La scurt timp dupa ce a fost dat afara din PSD, Mircea Geoana a anuntat de la Dabuleni, din mijlocul celor care l-au ales senator, ca la inceputul lui 2012 va infiinta o noua miscare politica, in care va invita profesionisti din toate domeniile, inclusiv din alte partide.

Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#Geoana vizita SUA, #Geoana exclus PSD, #Geoana nou partid, #Geoana Washington , #senator
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Se duce sa culeaga informatii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
pai era vorba ca merg cei doi, ponta si crin la white house.........