Geoana discuta despre reducerea calotei glaciare in Danemarca si Groenlanda

Luni, 27 Mai 2013, ora 21:30 1698 citiri
Foto: Arhiva

Mircea Geoana va efectua in luna septembrie o vizita Danemarca si Groenlanda, in calitate de membru al Comisiei Politice a AP NATO, ocazie cu care va discuta despre consecintele reducerii calotei glaciare.

Vizita se va desfasura in perioada 9-13 septembrie, informeaza Mediafax.

Temele de discutie vor viza consecintele reducerii calotei glaciare: noi cai navigabile si zacaminte naturale accesibile, schimbari climaterice; repercusiuni pentru Arctica in materie de securitate, importanta geostrategica a Nordului Indepartat, provocari in materie de securitate, evolutii in Nordul Indepartat: repercusiuni pentru NATO si comunitatea internationala.

Senatorul se va intalni cu oficiali guvernamentali danezi la Ministerul de Externe si la Comandamentul Fortelor Armate din Copenhaga.

De asemenea, vizita va include o deplasare in Groenlanda, la Statia Nord, vizitarea bazei aeriene Thule si vizitarea Comandamentului Arctic.

Deplasarea catre si din Groenlanda si pe teritoriul acesteia se va face cu un avion special, pus la dispozitie de autoriatile daneze.

Cheltuielile deplasarii lui Geoana vor fi suportate din bugetul Senatului, dupa cum urmeaza: transport international Bucuresti-Copenhaga si Copenhaga-Bucuresti; transport special (avion, autocar, vapor) cu ocazia deplasarii in/din Groenlanda si pe teritoriul acesteia, pentru care fiecare participant trebuie sa achite 2.500 de dolari; cazare la Copenhaga, cazare in Groenlanda, diurna categoria a II-a, 100%, asigurare medicala si avans cu justificare ulterioara.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News